Aktiviteter

Fjærvika er favoritt-badeplassen til mange i Halsa

Badeplasser i Halsa

Med Halsafjorden, Skålvikfjorden og Valsøyfjorden så er bademulighetene mange i Halsa. Det er mange fine strender rundt omkring i kommunen, men også svaberg, øyer og fjellvann som gir gode bademuligheter. Nedenunder er det ramset opp noen av de beste badeplassene i Halsa.

Bårdsetøya
Bårdsetøya strandhuggplass er lun og fin båtplass i Skålvikfjorden. Grillhus og badestrand. Bord og benker både på land og på bryggene. Hinderløype og lekeplass. Tilgjengelige toaletter. Øya er enkelt tilgjengelig i Skålvikfjorden med båt.

Fjærvika
Fjærvika kan sies å være Halsas fineste strand. Her er fin sand, et åpent landskap, svaberg og holmer. WC og parkeringsplass. Fjærvika ligger på Halsahalvøya, en fin sykkeltur eller liten biltur på 8,5 kilometer fra fergeleiet på Halsa.

Fossdalen
Fossen i Fossdalen har mange kulper oppover. Den store kulpen ved idrettsbanen på Valsøybotn kan man kjøre til, men det finnes mange kulper oppover fossen om man tar beina fatt. Storfossen er også kjent for Fosskonsertene som arrangeres her. Rett i nærheten finnes blant annet paintballbane og beachvolleyball-bane.

Knarrbukta
Friluftsområde med badeplass. Lett tilgjengelig fra E39, i Skålvikfjorden. WC og parkeringsplass. Avkjørsel fra E 39, tvers ovenfor Felleskjøpet på Halsa.

Kuneset 
I ei bukt på Ytre Vågland, ble det i begynnelsen av 1990-årene lagt skjellsand, for å lage ei strand for de lokale i området. Her er det lunt og fint, med muligheter for soling på både stranda og på svabergene. Avkjørsel fra E39 på Liabø mot Ytre Vågland, etter ca. 700 meter står det skiltet ned til Vaagland Båtbyggeri. Vel nede, ligger Kuneset en liten gåtur på omtrent 50 meter til venstre.

Valsøya
Ved Valsøytunet på Valsøya ligger en strand med svaberg og gode bademuligheter. Toaletter tilgjengelig. Matservering på Valsøytunet. Avkjørsel like etter valsøybrua, parkeringsplass ved E39.

Les mer Lukk

Bjønnastøtta

Historien om «mannbjønnen», som er knyttet til minnesmerket Bjønnastøtta, er kjent som det mest dramatiske møtet mellom folk og rovdyr ein kjenner til. Bjørnen skal ha tatt over fem liv i følge historien, blant annet ei ung jente på Henda, ei jente på Kallset og en gutt i Åkvika.

Bjørnejegeren Tølløv Person Foldal, som påstod å ha drept minst 110 bjørner, fikk dermed i oppdrag å drepe «mannbjønnen». Bjørnen ble funnet sovende på en flat stein en sommerdag i 1776, og vekt med ordene: «Høyr gut, no må du vakn opp, så ska du få morgosdrammen din!». Skytteren hadde laget en kule av en sølvknapp, og med denne ble bjørnen skutt.

Bjønnastøtta er plassert på Haugaskaret ved Rv. 65, på grensa mellom Halsa og Surnadal kommune, like ved en rasteplass.

Les mer Lukk
Ørret er det store sjangser å få på blant annet Englivatnet

Blåfjella - fiske

I Halsa kommune og Åsskard i nabokommunen Surnadal, finnes mulighet til å prøve seg på fiskelykken i over 80 fiskevann, med stor variasjon i størrelse og beliggenhet. Rene fiskevann med ørret, og noen med både ørret og røye.

Du kan kjøpe dags-, ukes- og sesongs-fiskekort, via SMS eller registrering på internett. Fiskesesongen varer hele året og fiskekortet varer for inntil to stenger og fiske med oter.

Nettside:
www.blafjella.no

Les mer Lukk
Rypejakt

Blåfjella - jakt

Jaktmuligheter på fjellrype og lirype, i kuperte jaktterreng i Halsa samt Åsskard i nabokommunen Surnadal.

Jakttid er 10. september – 23. desember, med anledning til å jakte på rype. Mer informasjon på hjemmesiden til Blåfjella.

Nettside:
www.blafjella.no

Les mer Lukk
Botn Opp arrangeres årlig på Valsøybotn

Botn Opp

Botn Opp er et motbakkeløp for løpere og terrengsyklister, og regnes som et av landes heftigste av sorten. Løpet har blitt en tradisjon, og arrangeres på forsommeren. Folk i alle klasser kan delta her, det er både konkurranseklasser samt klasser for trimmere og for barn.

Botn Opp arrangeres av Valsøyfjord Idrettslag. Løpet startes ved Fossdalen stadion i Valsøybotn, og avsluttes ved Botnavatnet, og har en stigning på 380 meter på 3,6 km.

Facebookside:
Botn Opp Motbakkeløp

Kontaktinformasjon:
Valsøyfjord Idrettslag
v/Lars Botten
Tlf. 990 18 595
larbot@frisurf.no

Les mer Lukk
På bygdadagen møter store og små dyr og folk opp, både for å aktivt delta eller underholdes

Bygdadagen

Bygdadagen arrangeres hvert annet år, og her samles hele kommunens innbyggere og flere, til bygdadag på Halsa skole på Liabø. Dette er en allsidig dag med aktiviteter for alle, med varierte utstillinger, mat og underholdning. Et av grunnelementene under dagen er dyreutstillingen, men utstillingene og aktivitetene setter også fokus på folk, kyst og sjøliv for over 100 år tilbake i tid.

Man kan ta aktiv del i bygdadagen ved å delta i konkurranser og tevlinger, kjøp og smak på lokalmattorget, snakk med lokalt næringsliv, se håndverkere i sving og bli med på sang, musikk og diktlesning.

Vinner av grendakampen kåres på bygdadagen. Grendakampen ble arrangert for første gang i 2013, og denne bidro til ekstra liv og røre rundt om i grendene i bygda. Her er velforeninger, grendahus, lokalutvalg og andre sammenslutninger med i konkurransen om å få tildelt tittelen «årets bomiljø».

Les mer Lukk
Besøk Elstad-samlinga i Otnesbukta

Elstadsamlinga

Anne Karin Elstad er en av Norges mest leste forfatter, og er vokst opp i Valsøyfjorden i Halsa. Elstadsamlinga er en utstilling av Anne Karin Elstad sitt forfatterskap, hvor du kan bli bedre kjent med hennes historie og bøker, spesielt serien «Folket på Innhaug». Det finnes også anledning til å kjøpe flere av hennes bøker.

Elstadsamlinga ble åpnet 17. juni 2006, og ligger i det gamle skolehuset i Otnesbukta, i Valsøyfjorden, hvor hun selv gikk på skole. Her kan du få guidet omvisning hver helg i juli, og de to første helgene i august. Det tilbys også guiding for grupper utenfor åpningstid, etter avtale.

Åpen lørdag og søndag 12.00 – 16.00 i sesongen.
Guidet omvisning koster 50 kr per person. Gratis inngang for barn under 16 år.

Kontaktperson:
Monica Berg
Tlf. 906 65 956
monicber@hotmail.com

Les mer Lukk
Koble deg på Fjordruta ved en av de tre KNT-hyttene i Halsa

Fjordruta

Fjordruta er en unik vandrerute som ligger som et «perlekjede» rundt Halsa. Hele 14 hytter i fjord- og fjellandskapet her på Nordmøre, gir deg store naturopplevelser. Fjordruta starter ved Kværnberget flyplass i Kristiansund og strekker seg 15 mil rundt Vinjefjorden – helt til Halsa.

Langs Fjordruta kan man oppleve fjord og fjell og fantastisk utsikt, men også gratis fiske i alle vann og 13 selvbetjente hytter, hvorav Hardbakkhytta, Tverrlihytta og Jutulbu ligger i Halsa kommune. Fra hyttene er det muligheter for toppturer og korte dagsmarsjer. Man kan koble seg på og av ruta hvor det måtte passe en best.

Nettside: Kristiansund og Nordmøre turistforening

Les mer Lukk
Fosskonserten er også en heftig naturopplevelse

Fosskonserten

Fosskonserten har blitt et kulturfenomen på Nordmøre. Fosskonserten er en spektakulær konsert rundt naturens skapte amfi i Storfossen i Fossdalen på Valsøybotn. Fosskonserten ble arrangert første gang i 2003, da var det «Gåte» som opptrådde.

Etter den gang har det vært flere store norske musikere og band i fossen, blant annet TNT, DDE, Hellbillies og ikke minst Åge Aleksandersen som har spilt i fossen tre ganger. Åge Aleksandersen fikk publikumsrekorden, da han spilte for nærmere 3000 personer.

I 2015 samarbeider Valsøyfjord Idrettslag sammen med Halsa Historielag, om å arrangere Fosskonserten. I år blir det en liten variant, når «Creme de la creme fra Nordmøre» med blant annet Elg, Frode Alnæs, Sigrid Vetleseter Bøe og Henning Sommerro skal utfordre og synge hverandres glansnummer.

Kontaktperson:
Monica Berg
Tlf. 906 65 956
monicber@hotmail.com

Nettside: www.fosskonserten.no

Facebookside: Fosskonserten

Les mer Lukk
På geitbåtmuseet på Enge, føres tradisjonene videre

Geitbåtmuseet

Geitbåtmuseet, som er en avdeling av Nordmøre museum, har en unik samling av geitbåter og andre klinkbygde båter, fra den minste færing til kirkebåt og krøtterbåt. Geitbåten, som også kalles Nordmørsbåten, sies å være krona på verket i norsk båtbygging.

Museet har om lag 40 båter, hvor den eldste er fra 1700-tallet. Stiftelsen Geitbåtmuseet har også en produksjons- og utviklingsavdeling (Husasnotra), for å få ført tradisjonen videre. Bygget for seg selv er en opplevelse, bygd i nordmørsk stavlinekonstruksjon og med mange forskjellige teknikker i tekking, kledning og maling.

Nettside: Geitbåtmuseet

Les mer Lukk
Gokartkjøring på Åpen Fjord-dagene

Gokartkjøring

Gokartutleie på Halsa Motorsportsenter, som er en av landets flotteste gokartbaner. De har 10 gokarter til utleie, pluss to barnegokarter. Her kan man komme og kjøre individuelt eller leie hele banen. For å kjøre på banen med egen gokart (eller supermotard), må man ha medlemsskap i klubben.

Gokartbanen ligger ved Klettaelva, ca. 2 km nord for kommunesenteret på Liabø og er godkjent for kjøring av både gokart og supermotard. Utleie-gokartene er av merket Sodi RT8 390cc med justerbare seter og pedaler.

Aldersgrense 15 år. På barnegokartene er aldersgrensen 12 år. Utleie av gokart foregår på lørdag og søndag 13.00 – 16.00. Prisen er 150 kr per heat (10 minutter), og inkluderer sikkerhetsutstyr.

Nettside: www.halsamotorsportsenter.no

Facebook: Halsa motorsportsenter

Kontaktperson:
Nils Betten
Tlf. 950 86 211
nils.betten@betten-m.no

Les mer Lukk

Guidet tur til Hjelmkonna

En kulturhistorisk vandring fra fjord til fjell, til Hjelmkonna som ligger 800 meter over havet, i Valsøyfjorden. Området byr på rester etter gammel gruvedrift og et sjeldent planteliv. På toppen av Hjelmkonna venter en fantastisk utsikt.

På veien opp finnes det flere muligheter for bading i fjellvann. Turen tar ca. 5-6 timer, med rolig gange. Nedre aldersgrense: 6 år, hvis turvandt og i følge med voksen.

Turen går på mandager mellom 1. juli – 5. august. Husk at det finnes et minimum og et maximum antall påmeldte. Pris: voksen 250 kr, barn 100 kr. Påmelding senest dagen før kl. 19.00. Oppmøte kl. 10.00 på Valsøybotn eller Enge.

Nettside: www.apenfjord.no

Kontaktperson:
Solvår Skogen Sæterbø
Tlf. 905 09 348
Nesset2@online.no

Les mer Lukk
Negard ligger i idylliske omgivelser, med vakker utsikt utover Skålvikfjorden.

Gårdsopplevelser

Bondegårdsopplevelser i Negarden er et tilbud tilpasset små grupper av barn og/eller familier. Her blir gården tatt i bruk som arena for opplevelse, aktivitet og læring, og det blir nærkontakt med både melkekyr og katter. Tema for opplegget er tilhørighet og forvaltning som formidles gjennom kjennskap til gårdsdrift, historiske tilbakeblikk, sanger og dialog.

Pris: 500 kr per time, maks 10 barn. Større gruppe må ha med en voksen for å ivareta sikkerheten. Et enkelt måltid mat er inkludert. Avtales senest dagen før.

Facebookside: Negard

Kontaktperson:
Ragnhild Liabø Fjeldstad
Tlf. 900 96 720
negard@online.no

Les mer Lukk
Store og små samles til fotballsparking når det er Halsa Cup

Halsa Cup

Fotballturnering på Halsa Stadion for knøtter, miniputter, lillegutter og lillejenter. En trivelig fotball-dag for hele familien. Det settes opp grilltelt og det blir kiosksalg med salg av mat, is, kaffe og vafler.

Turneringen arrangeres i månedsskiftet mai/juni, hvor lagene får møte lag de ellers ikke møter i kretsserien. Innimellom kampene blir det også arrangert aktiviteter for barna, som ansiktsmaling og konkurranser med premieringer. Puljevis premieutdeling etter hvert som lagene er ferdige med sine kamper.

Nettside: Halsa Cup

Facebook: Halsa Cup

Kontaktinformasjon:
Svein Stolsmo
Tlf. 908 77 631
halsacup@yahoo.no

Les mer Lukk
Kirka på Halsa med flott utsikt mot fjord og fjell

Halsa kirke

Halsa kirke er en korskirke som ble bygd i 1724, men ferdigstilte et omfattende restaureringsarbeid i 2010. Det regnes med at det lå et gudshus her allerede på 1100-tallet, da fem balsamerte lik ble funnet under en restaurering av kirken. Likene ligger fortsatt under kirkegulvet.

Tradisjonene henger fortsatt i, i Halsa kirke, for her ringer klokkeren med kirkeklokkene fra inne i koret i kirken. Korskirken rommer 330 personer, og blir i tillegg til kristne seremonier, også brukt til blant annet konserter. Kirken kan sees fra E 39 på Halsanaustan. Avkjørsel fra E 39, ca. 1,2 km etter Halsa fergekai. For besøk av kirken, kontakt menighetskontoret.

Kontaktperson:
Kirkeverge Ingunn Reiten
Tlf. 71 55 96 39
kirkeverge@halsa.kommune.no

Les mer Lukk
På Hestholmen i skikkelig stemning

Hestholmen Retrofest

Retrofesten på Hestholmen på Valsøya ble arrangert for første gang i 2012. Med dette arrangementet ønsker de å vise frem gamle band fra nærområdet, men også nye band. Band som New Motion, Arizona, Souled Out og Måddjhau har spilt på Hestholmen Retrofest.

I 2015 arrangeres festen 1. august, og i år er det Nashville, Asterix, Freeze & Friends/Energy og The Real Passion som får æren av å opptre på Retrofesten.

Facebook-side: Hestholmen Retrofest

Kontaktperson:
Lars Botten
Tlf. 990 18 595
larbot@frisurf.no

Les mer Lukk
Steinrøysa som står som et minnesmerke for Keiko, ligger i Taknesbukta på Våglandshalvøya

Keikos gravrøys

Den 1. september 2002 dukket Keiko, spekkhuggeren fra Free Willy-filmene, i Skålvikfjorden i Halsa. Keiko var sluppet fri på Island, hvor han opprinnelig kom fra, etter at han har levd mange år i USA i fornøyelsesparker og som Hollywood-stjerne.

Skålvikfjorden islegges om vinteren, og dermed ble Keiko flyttet til Taknesbukta over vinteren, sammen med teamet sitt og båten «kompass». Dessverre var det ingen ville spekkhuggere som nærmet seg Keiko, og teamet måtte forberede seg på en ny vinter. I løpet av sommeren 2003 var det godt med besøkende i Taknesbuka, nærmere 20.000 i løpet av et par måneder.

Like før jul 2003 blir Keiko syk og får lungebetennelse. Den 12. desember dør han, noe som var veldig trist, spesielt for innbyggerne i Halsa som var blitt glade i sin nye nabo. Den 15. desember gravlegges Keiko i Taknesbukta.

Det ble laget ei steinrøys etter gammel Vikingtradisjon, som en minnerøys over Keikos gravsted. Alle skolebarn og barnehagebarn ble kjørt til taknes og fikk bli med på minnestund, og alle barne fikk legge ned hver sin stein på Keikorøysa.

Gravrøysa har blitt et turistmål, og mange har lagt på steiner med hilsener fra hele verden, og fra mange nasjonalisteter. Keikos gravrøys er stadig i vekst, og er åpen for alle.

Du finner avkjørsel til Keikos Gravrøys, ved å fortsette nordover på E39, etter kommunesenteret på Liabø. Etter ca. 1,5 km er det skiltet til Keikos Gravrøys.

Les mer Lukk
Otnes Fishing driver utleie av båter til fiske

Otnes Fishing

Otnes Fishing tilbyr fiskeopplevelser med utgangspunkt fra Valsøyfjorden. Fisket foregår i Arasvikfjorden, Vinjefjorden, Imarsundet og Aursundet, hvor det er godt fiske etter vanlige fiskeslag.

Ole og Aud Hanne er selv ivrige fiskere, og har mange gode tips og råd om fisking og fiskeplasser. Ved naustet er det sløyeplass og rent vann, og ved dårlig vær kan du sløye fisken i naustet.

Båtene som leies ut er trygge og stabile og av typen Øien 530. Båtene er på 17,5 fot og har 25 hk og 30 hk. Båtene inkluderer vester.

Nettside: www.otnesfishing.com

Kontaktperson:
Ole og Aud Hanne Otnes
Tlf. 909 61 958
ahot@online.no

Les mer Lukk
Sandnes Skysstasjon ligger på Sandnes i Valsøyfjorden

Sandnes Skysstasjon

Sandnes Skysstasjon bruker hest i undervisning, til rekreasjon og opplevelser for barn, unge og voksne, og det drives hovedsakelig med dølahest, som er en av de tradisjonelle, norske hesterasene, som egner seg til allsidig bruk og er svært stødig i fjellet.

På Sandnes Skysstasjon kan man delta på turridning med turleder. Tilbudet varierer fra timesturer, dagsturer og overnattingsturer. Det arrangeres også ridekurs, blant annet horsemanship-kurs eller private timer. Det er mulighet å ta med egen hest, eller leie hest på gården. Kanefart er et tilbud på hest med vogn eller slede.

Sandnes Skysstasjon på Valsøybotn er ikke bare et hestesenter, men også et økologisk gårdsbruk med mange forskjellige dyr. Her kan du bli kjent med dyrene, og lære om hvordan livet på en gård utarter seg.

Nettside: www.sandnes-skysstasjon.no

Facebook: www.facebook.com/sandnesskysstasjon

Kontaktperson:
Mari Hestflått
Tlf. 452 34 471
mari@sandnes-skysstasjon.no

Les mer Lukk

Stikk UT!

Stikk UT! er en felles turkassetrim, og det er satt ut Stikk UT!-turkasser på en rekke turmål rundt omkring i de 15 medlemskommune i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Sesongen varer fra 1. mai – 31. oktober, og i Halsa finnes det 10 turer. Det er både grønne (lette) turer, blå (middels) og én rød (vanskelig tur).

www.stikkut.no kan man lage en profil og registrere turene sine, med kodene som man finner i boka i turkassen. Her finner man også en beskrivelse av, og informasjon om alle turene. Turene er merket med skilt og anvisning til parkeringsplass. Selve løypa er merket med blåmaling.

Nettside: www.stikkut.no

Facebook: StikkUT! i Halsa

Les mer Lukk
Paintballturnering under Åpen Fjord-dagene

Paintball

Ved Fossdalen Stadion på Valsøybotn, ligger paintballbanen, et sted med stor aktivitet på sommeren. Her finnes det 10 utleiesett, og banen kan leies ut til private, bedrifter og ved arrangement og utdrikkingslag. Det er et 5 meter høyt sikkerhetsnett rundt hele banen.

Facebook: Paintball Valsøyfjord

Kontaktinformasjon
Valsøyfjord Idrettslag
v/Lars Botten
Tlf. 990 18 595
larbot@frisurf.no

Les mer Lukk
Traktorpulling på Stornaustet

Traktorpulling

Traktorpulling på Halsanaustan arrangeres av Stornaustet og Trøndelag Traktorpullerklubb. Traktorpulling er en motorsport der traktorførere konkurrerer med å trekke en belastningsvogn lengst mulig.

Traktorpulling på Stornaustet ble arrangert første gang i 2014, og i 2015 var det ca. 1500 betalende besøkere på arrangementet og 34 traktorer påmeldt.

Kontaktperson:
Gunnar Kåre Røe
Tlf. 901 39 258
gk-roe@online.no

Les mer Lukk

Turkart for Halsa

«Turkart for Halsa» byr på 23 merkede turer i flott fjord- og fjellandskap i kommunen, i tillegg til tre sykkelturer og et par vinterturer i Halsa. Her følges merkesystemet til «Innovation fjellturisme», slik at det er enkelt å forstå og komme frem. De grønne turene er de enkleste, på de blå er det litt mer motstand og de røde turene er de tyngste.

Beskrivelse av turene, får du i “Turkartkart for Halsa”. Turkartene får du gratis på servicekontoret på kommunen, Rasteplassen, Valsøytunet og Lageret.

Nettside: Turkart for Halsa

Les mer Lukk
Valsøyfjord kirke på Otnes

Valsøyfjord kirke

Valsøyfjord kirke ble vigslet av Nidaros-biskop Andreas Gimlerud, 5. oktober i 1864, to år etter at bygda ble eget kirkesokn. Fra gammelt av var Valsøyfjorden en del av Aure prestegjeld. I et folkemøte i Valsøyfjorden i 1861 ble det vist stor oppslutning om å bli eget sokn og bygge egen kirke. Og i 1862 ble det utpekt en byggekommité for Valsøyfjord kirke. Både Hestnes, Otnes og Enge ble vurdert som tomt for kirka, før «Brushaugen» ble valgt som fremtidig kirkested.

Kirken ble bygd som langskipskirke i tre – med kor, sakristi og galleri. I byggearbeidet deltok dyktige håndverkere fra bygda og byggmester Ole Scheistrøen fra Surnadal, som var en av de berømte på dette området i sin tid. Bygget ble reist i løpet av det første året, og stod ferdig i 1864 med ca. 300 sitteplasser.

I slutten på 1920-årene ble det foretatt en del innvendige restaureringer, med midler fra blant annet Lucie Selmer og utflyttede valsøyfjordinger i USA. Den lokale organisten og kunstneren Olav Halse har malt de fire bibelske bildene på korveggen bak alteret.

Kilde: Bernt Gudrunson Bøe

For besøk i kirken, ta kontakt med Halsa menighetskontor:
Ingunn Reiten
Kirkeverge
Tlf. 71 55 96 39/990 33 698
kirkeverge@halsa.kommune.no

Les mer Lukk

Valsøyfjorden rundt

Sykkelrittet «Valsøyfjorden rundt» ble arrangert første gang i 2011, og har etter det blitt arrangert årlig. Rittet starter ved gamle Valsøyfjord skole, og det er flere klasser. Trimklassene sykler én runde rundt fjorden, mens konkurranseklassen sykler to runder. Runden rundt Valsøyfjorden er 21 kilometer.

Deltagerne kommer fra hele Nordmøre og Sør-Trøndelag. For de minste arrangeres det barnesykkelritt og andre aktiviteter.

Facebook: Valsøyfjord Idrettslag

Kontaktperson:
Lars Botten
Tlf. 990 18 595
larbot@frisurf.no

Les mer Lukk

Veteranbåttreff

Otnesbrygga veteranbåtklubb arrangerer årlig veteranbåttreff på Otnesbrygga i Valsøyfjord. Treffet blir arrangert andre helga på august, med blant annet kappseiling og rokonkurranse mellom «Halsabrura» fra Halsa, «Fjordamerra» fra Aure og «Hjelmkonnå» fra Surnadal.

Avkjørsel til Otnesbukta fra E39, etter Valsøyfjord kirke på Otnes om man kommer fra kommunesenteret Liabø.

Nettside: www.obkv.no

Facebook-side: Otnesbrygga Veteranbåtklubb

Les mer Lukk

52-17 Søndagsturen

52-17 Søndagsturen er Friluftslivets år sin satsning, i Halsa, Surnadal og Rindal. Det er 52 søndager i et år, og disse turene fordeles på de tre kommunene, noe som gir 17 turer hver (minus 17. mai, som falt på en søndag i år). Turene arrangeres av lag og organisasjoner i kommunene, med én ansvarlig for 52-17 i hver kommune.

Nettside: www.5217.no

Facebook: 52-17 Søndagsturen

Kontaktperson Halsa:
Trine K. Glåmen
Tlf. 905 744 43
glaamen@live.no

Les mer Lukk