All ære til Gulstripestrikkeaksjonen

Solvår og Helga. Bildet er “stjålet” fra Facebook-siden. Foto: Helga Hjorthol Grønset

Halsa Næringsforening takker med dette Gulstripestrikkeaksjonen for innsatsen de har gjort for betydelige investeringer i Halsa, sikrere hverdag for innbyggere og mer effektiv kommunikasjon mellom Møre og Trøndelag.

Her kunne vi skrevet mye, men aksjonskomitémedlem Helga oppsummerer det godt i sitt innlegg på Facebook i dag:

****Helgas innlegg:****
Tusen takk for alle gratulasjoner og fine ord! Dette er en skikkelig FLOKKSEIER, folkens. Bygdedamer fra nord og sør: – som strikka fram prosjektet både fra sykesenga, på flyet, på jobb (!), over og under middagsbordet. Alle som har vist sin støtte og holdt prosjektet varmt gjennom medlemsskap og innlegg på facebooksida. Skoleelever og lærere som har gjort en kjempejobb med å lage flotte trafikklys. Barnehagebarn som for anledningen laga helt nye trafikkskilt. Baktroppen som stilte med matlaging og gulstripefeltarbeid på aksjonsdagen. Yrkessjåfører som stilte opp helt uten vederlag. GulstripeGeneralene på Vinjeøra og Hennset som tok utfordringa vi ga dem på strak arm. Folket som tok sats og ytra seg på aksjonsdagen. Og ikke minst: Lokale politikere som alle har jobba knallbra inn mot sine parti og partifeller. Fylkespolitikere likeså. Stortingspolitikerne som flirfullt tok imot oss på Stortinget og som tok seg tid til å besøke oss. Lokalpressa i begge fylker og regionaviser/tv på Møresia som har sørga for at vi ble synlig for almuen. Takk til Jon Almås og Nytt på Nytt for at våre bedre bakdeler og stiletthæler ble synliggjort for nasjonen i absolutt beste sendetid. Kakebakere og gjengen på Otnesfjøset. Mennene bak alle kvinnene   Næringsforeningene i Halsa og Hemne samt regionforeningene. Lastebilforbundet i region midt-Norge som kom inn og la viktig tyngde på vektskåla. Ordførerne Ola og Odd Jarle som har jobba knallgodt både foran og bak i kulissene og som fikk med seg hele 12 andre ordførere på oppropet. Gulstripesentralene rundt om som sørga for smooth logistikk. Hemnerevyen med sitt briljante innslag og som ga oss vår egen sang. Butikkene som sponsa råmaterialer til gulstripene. Men INGENTING av dette hadde skjedd om ikke Solvår Skogen Sætherbø hadde ringt undertegnede en mørk og vindfull dag i oktober 2016 og dermed sørga for at vi i gulstripekomiteen fant sammen og kunne klekke ut ideene – DU E BÆRRE MAKALAUS, Solvår. Og steike så artig det ha vårre  Hurra for 2,1 milliarda vegkrona for E39 i 2017/2018. Der satt’n, tænke æ!
*********

Vi benytter også anledningen til å takke Solvår for initiativet og pågangskraften hun har. Det har betydd mye for mange! Dere to sammen er krutt!

Endelig bevilgning til prosjektet og informasjon om byggestart og sånn, kommer senere. Vi er spente på å se. Og næringsforeningen minner næringslivet om å rigge seg for prosjektperioden og nye vei-tider i Halsa.