At reiselivet i nye Heim har mye å by på, er det ingen tvil om

Denne gruppen bestående av reiselivsaktører dro tirsdag 7. mai på studietur i egen kommune. Foto: Halsa Næringsforening.

Tirsdag 7. mai dro flere av reiselivsaktørene i det som blir nye Heim kommune på studietur i egen kommune. Formålet med turen var at aktørene skulle bli bedre kjent med hverandre, i tillegg til å lære hva de ulike aktørene tilbyr at produkter og tjenester.

 

Initiativtakere til studieturen var arbeidsgruppen for reiselivsutvikling i Heim kommune, som består av reiselivsaktørene Florence Namasinga Selnes, Ragnar Krogstad, Martin Vaagan Sjøholt, Tor Oddan, Heidi Oddan og Mari Westad fra Halsa Næringsforening.

 

«Det er helt essensielt at aktørene kjenner til hverandre, skal de kunne framsnakke hverandre. Når vi bruker en hel dag på en minibuss får vi også den uformelle praten, hvor nye bånd og nettverk skapes» sier Mari Westad, som er prosjektleder for reiselivsprosjektet i nye Heim kommune.

Prosjektleder, Mari Westad, inviterte i samarbeid med arbeidsgruppa for reiseliv til studietur. Foto: Tora Vaagan Hofset.

Turen startet ved Lageret Cafe og Kiosk i Halsa, og gruppen var innom 10 ulike reiselivsaktører før de av sluttet turen hos Oddan Gård som blant annet driver besøksgård og Oddan Alpakka.

«Kjempenyttig», sier Ragnar Krogstad, som er en av driverne i Valsøya og Klatreparken Høyt og Lavt Valsøya. «En slik tur er veldig nettverksbyggende. I vår bransje handler det om framsnakking hele tiden. Da er det veldig viktig at vi kjenner hverandre og kjenner produktene. Jeg må også få si at Hotell Koselig, hvor vi hadde felles middag, serverte nydelig mat».

 

 

Gruppen besøke 10 reiselivsaktører, blant annet nyoppussede Geitbåtmuseet i Valsøyfjord.

Studieturens yngste deltager, Martin Vaagan Hofset, syntes dagen var spennende og lærerik. «Vi fikk se mange plasser jeg tidligere aldri visse om. Jeg ble positivt overrasket over at det finnes så mange forskjellige tilbud på bygda». Martin står for daglig drift av Stokkebrygga på Hellansjøen, og jobber med revitalisering av konseptet av brygga, som er en familiebedrift.

 

Ragnhild Liabø Fjelstad, som driver Negard Besøksgard på Liabø i Halsa, var også positiv til initiativet. «Veldig flott å få se de andres tilbud og bli kjent, sånn at vi kan framsnakke hverandre. Det var også veldig stas å få vise hva jeg driver med. Jeg har veldig trua på at vi kan få tips, inspirasjon og ideer av hverandre. Ikke minst er tilbakemelding på sitt eget tilbud viktig. Gjennom dette kan vi få til felles pakketering for reiselivet og fremme kortreiste opplevelser».

Med på turen var også næringssjef i Hemne kommune, Olav Hunnes, prosjektleder for Hemne Næringsforum, Tora Vaagan Hofset, og to representanter fra Hemne Sparebank, Einar Ola Selnes og Nina Marø Skårild.

En glad gjeng på studietur i nye Heim kommune.

 

Aktører som ble besøkt var:

  1. Lageret Cafe og Kiosk.

  2. Negard Besøksgard med Kurium

  3. Otnesbrygga

  4. Klatreparken Høyt og Lavt Valsøya

  5. Geitbåtmuseet og Husasnotra

  6. Meditasjonssenter “The Way of Life”i Valsøyfjord

  7. Grønset Gård

  8. Hotell Koselig

  9. Stokkebrygga

  10. Oddan Gård og Oddan Alpakka

Det vil bli arrangert en lignende tur til høsten, hvor turen går til alle de aktørene gruppen ikke rakk å besøke denne gangen. Turen er en del av forprosjektet for reiselivsutvikling i nye Heim kommune, som er delfinansiert av Hemne- og Halsa kommune og Trøndelag Fylkeskommune.