Medlemmer

Anne Botten Stokke holder til på Stokke, ikke langt fra Valsøya

Anne Botten Stokke

Anne Botten Stokke er et enkeltpersonsforetak med arbeidsareal hjemme. Foretaket produserer det meste av tekstiler og stoff på bestilling. Kirkelige antrekk, gaver til kongelige, bunader og festantrekk i ull står på lista.

Stokkes kreasjoner og håndverk har anerkjennelse langt utover Halsas grenser, og hun har blant annet fått oppmerksomhet for sine produkter under Kongeparets besøk i Halsa i 2014. Egne verk i ull, folkedrakter, og intrikate arbeidskrevende mønster på seremonielle plagg er laget her.

Hun syr også noe på oppdrag for andre bedrifter som leverer drakter og lignende.

Kontaktperson:
Anne Botten Stokke
Tlf. 917 72 522
to-stok@online.no

Les mer Lukk
Austad & Bjerknes ligger nært fjorden i Renndalen, ikke langt fra E39

Austad og Bjerknes

Entreprenørvirksomhet hvor brøyting, graving, utfylling, grusing, knusing og transport er blant virkeområdene. Bedriften ble startet opp av engdalingene Åsmund Austad og Johannes Bjerknes, i 1967.

Bedriften ligger vakkert til ved Vinjefjorden, og de har godt med plass både inne og ute. Området ble nylig fylt ut og fremstår i dag som stort og anvendelig. Austad & Bjerknes har ansatte fra både Halsa og Hemne, og har nedslagsfelt utover Halsa. De har også per 2015 kontrakter for brøyting av E39.

Nettside: www.austad-bjerknes.no

Kontaktperson:
Olaf Bjerknes
Tlf. 71 55 88 12
post@austad-bjerknes.no

Les mer Lukk
Bernt Vatten driver med diverse reparasjonsarbeid på Halsa

Bernt Vatten

Bernt Vatten driver med graving, snøbrøyting og frakting med lastebil, samt reparasjonsarbeid og grunn- og terrengarbeid i tillegg til opparbeiding av vann og avløp.

Enkeltmannsforetaket har lang fartstid innen sine områder, og tar på seg oppdrag både fra næringslivet og private. Han har et verksted på Halsa, hvor han også tar på seg diverse reparasjonsarbeid.

Kontaktperson:
Bernt Vatten
Tlf. 928 58 597

Les mer Lukk
Betna Fritidseiendommer er å finne på vakre Bettennesset

Betna Fritidseiendommer

Betna fritidseiendommer utvikler og selger hyttetomter på Betten-nesset i Halsa. Neset ligger ut i Skålvikfjorden, med gode muligheter for bading, fisking og annet sjøliv. Vei er lagt ned til marinaen og til hytteeiendommene. På området finnes et flott utsiktspunkt med fantastiske vyer og gode turmuligheter på sommer og vinter.

Det er avkjøring gjennom bygda som heter Betna, som igjen ligger i krysset der Riksvei 65 møte Europavei 39. Betna Fritidseiendommer drives av flere initiativtakere og grunneiere i Betna-området.

Nettside: www.bettennesset.no

Kontaktperson:
Olav Betten
Tlf. 995 19 000
olav.betten@roros.net

Les mer Lukk
Fôringsautomatene Betten Feeders blir brukt på mange oppdrettsanlegg.

Betten Maskinstasjon

Betten Maskinstasjon AS startet som entreprenørfirma i 1954, og ledes av daglig leder Nils Betten. Firmaet driver i dag innen tre ulike retninger.

Entreprenør: graving og transport.

Boring: både brønn- og energiboring, samt horisontal boring med stålrør opp til 508 mm. Bedriften har også utstyr til styrt boring i fjell.

Fôringsautomater: produsent av fôringsautomater til fiskeoppdrett til både inn- og utland. Leverer fôringsanlegg både til sjøanlegg og landanlegg, til lakse-, aure-, kveite-, og torskeoppdrett.

Det er levert over 11.000 automater siden 1975, til Norge og 18 forskjellige land. Det lages også utstyr til landbruk og oljeindustrien. Betten Maskinstasjon AS er medlem av «In2offshore», som er et industrinettverk for Indre Nordmøre.

Nettside: www.betten-m.no

Kontaktperson:
Nils Betten
Tlf. 950 86 211
firmapost@betten-m.no

Les mer Lukk
BKW har sitt verksted på Enge i Valsøyfjorden

BKW

BKW på Enge er et mekanisk verksted som ble startet opp tidlig på 70-tallet. De driver med bygging av båter til oppdrettsnæringen, renseutstyr til oppdrett, reparasjon, utleie og drift av kranutleie samt tre- og byggvare. Byggevareavdelingen leverer til proffkunder, private- og fritidsmarkedet, og er tilsluttet byggevarekjeden Byggfag.

På grunn av etterspørsel fra oppdrettsnæringen, har det blitt en del innovasjon på – og utvikling av – produkter, som for eksempel sorteringsmaskiner for fisk, transporttanker og renseutstyr for fiskemerder.

Nettside: http://www.bkw.no

Kontaktinfo:
Tlf. 71 55 99 99
bkw@bkw.no

Besøksadresse:
BKW AS
Valsøyfjordvegen 1333
6687 Valsøyfjord

Les mer Lukk
Br. Svendsens snekkerfirma på Halsanaustan

Br. Svendsen

Snekkerfirmaet Br. Svendsen ble startet av brødrene Kjetil og Per Ove i 2010. Etter stadig vekst og økning i kundemasse har de måtte utvide, og har nå ansatt to personer til – slik at de i dag er i et lag på fire personer.

Br. Svendsen tar på seg det meste innenfor snekring og muring rundt omkring på hele Nordmøre. De fleste oppdrag går i hovedsak ut på renovering av hus og fritidsboliger i kommunen.

Kontaktperson:
Kjetil Svendsen
Tlf. 918 19 065
kjetil@br-svendsen.no

Les mer Lukk
Bunnpris i Valsøyfjord ligger på Enge

Bunnpris Enge

På Bunnpris Enge finnes et godt utvalg av dagligvareprodukter samt et drivstoffanlegg, med muligheter for å fylle på drivstoff til båter. Butikken ligger ca 2,5 kilometer fra E39, om man tar av på Hestnes-krysset.

Butikken besøkes oftest av de lokale, men på sommeren er det også mange turister som tar turen innom. Bunnpris Enge er en av kommunens tre butikker, og startet som landhandleri i 1902. De to andre dagligvarebutikkene ligger henholdsvis på Vågland og Halsanaustan.

Nettside: http://bunnpris.no/butikker/bunnpris-valsoyfjord#106

Kontaktperson:
Arve Ottesen
Tel. 461 99 991
bpvalsoyfjord@bunnpris.no

Les mer Lukk
Nærbutikken på Halsanaustan

Bunnpris Halsa

Åtte personer er til daglig ansatt på Bunnpris Halsa, hvorav Peder og John Kvande har den daglige driften av butikken, som de har drevet i vel 40 år. Kundegrunnlaget dannes av lokalbefolkningen, hytteeiere og fergetrafikanter.

Åtte personer er ansatt på Bunnpris Halsa, hvorav Peder og John Kvande har den daglige driften av butikken, som de har drevet i vel 40 år. Kundegrunnlaget dannes av lokalbefolkningen, hytteeiere og fergetrafikanter.

Nettside: http://bunnpris.no/butikker/bunnpris-halsa#84

Kontaktperson:
John Kvande
Tlf. 911 59 085
bphalsa@bunnpris.no

Les mer Lukk
Klokker fra STORM

Busy Bee

Busy Bee driver nettbutikken www.miinto.no, som selger klokker og accessoirer fra merket STORM London, som er et ledende merke innen statement-trenden.

Inga Kroknes er daglig leder av bedriften, som ble stiftet i 2011.

Nettside: www.miinto.no/brands/storm

Kontaktperson:
Inga Kroknes
Tlf. 941 28 614
info@stormwatches.com

Les mer Lukk
Byggtorget har sine lokaler på senteret på Vågland

BYGGtorget

Byggtorget Rolf Maridal AS har et velassortert salg av byggevarer på senteret på Vågland. De er tett knyttet sammen med BT Bygg og Rør, og selger varer til håndverkere og privatpersoner.

De har et større lager på Våglandskaia. 5 personer arbeider innenfor bedriften, hvor Per Olav Maridal er daglig leder.

Nettside: http://www.maridal.com

Kontaktperson:
Per Olav Maridal
Tel. 917 71 325
perolav@rmaridal.no

Les mer Lukk
Per Olav Maridal er daglig leder av Byggtorget Bygg og Rør på Vågland

BYGGtorget Bygg og Rør

Byggtorget Bygg og Rør er en en del av Byggtorget Rolf Maridal AS. BT Bygg og Rør tar hånd om håndverker- og byggservice.

Her arbeider både snekkere og rørleggere, og de utfører sine tjenester på hele Nordmøre. Selskapet vedlikeholder, utvider og setter opp nybygg.

Nettside: http://www.maridal.com

Kontaktperson:
Per Olav Maridal
Tlf. 917 71 325
perolav@rmaridal.no

Les mer Lukk
Coldsea Sunile holder til på Stornaustet på Halsa

Coldsea Sunile

Bedriften produserer sin egen linje med Omega3 og kosttilskudd. Varene selges til butikker i Norge og utlandet. Det er administrasjonen og hovedkontoret som ligger i Halsa.

Pakkingen av varer foregår i Hordaland og produksjonen av Omega3-produktene et annet sted i landet. Markedet er per 2015 internasjonalt preget, blant annet med avtaler i Asia. Firmaet har én ansatt i Halsa foreløpig.

Nettside: http://www.coldsea.no/

Kontaktperson:
Frank Håvik
Tlf. 957 04 705
frank.haavik@coldsea.com

Les mer Lukk
Randi Sætervik er leder for Coop-butikken på Liabøen

Coop Vågland

Daglivarebutikken Coop Vågland ligger på Liabøen/Vågland. Det nye butikkbygget stod åpnet sine dører 20. juni 2013, og ligger tett på E39 med egne parkeringsplasser og bensinpumpe utenfor.

Området Vågland og Liabøen blir gjerne bare omtalt som “Vågland” blant Halsa-innbyggere. Poststedet er “Vågland”. Butikken er en av tre dagligvarebutikker i Halsa. De to andre er henholdsvis på Halsanaustan og på Enge. Butikken har 6 fast ansatte. Randi Sætervik er daglig leder.

Kontaktperson:
Randi Sætervik
Tlf. 469 28 665
randi.saetervik@coop.no

Les mer Lukk
Dyrlege Zeijlemaker holder til på Nesset i Valsøyfjorden

Dyrlege Zeijlemaker

Lonneke Zeijlemaker er dyrlege og startet en liten praksis for smådyr, hjemme på gården Nesset i Valsøyfjorden i 2013. Hun har jobbet i flere år som dyrlege og arbeider noen dager i uken på Trollheimen Dyreklinikk. I tillegg driver hun også med hest, og ved disse tilfellene kjører hun ut på oppdrag etter avtale. Arbeidet går for det meste ut på å undersøke og behandle syke dyr, kastrering av smådyr og hest, tannbehandlinger, vaksinering og lignende.

Oppdragene får dyrlege Zeijlemaker innenfor hele kommunen og i Surnadal, samt en del på Aure. Lonneke har tatt flere kurs i behandling av tenner hos både smådyr og hest, og håper på å kunne utvide kompetansen sin enda mer i den retningen, og målet er å få utvidet kundegrunnlaget i Halsa, særlig hos smådyreiere og hesteeiere.

Nettsted: www.trollheimendyreklinikk.no

Kontaktperson:
Lonneke Zeijlemaker
Tlf. 481 88 627
lonneke.vintage@gmail.com

Les mer Lukk
Spabehandlet bil hos Dønheim Autospa på Megarden Næringspark

Dønheim Autospa

Dønheim Autospa holder til på Megarden Næringspark på Halsa. Her kan man få inn bilen til polering og annen bilpleie og vedlikehold. På bestilling kan han også selge bilpleieprodukt.

Simen Alberto Dønheim driver Dønheim Autospa, som ble stiftet i 2012. Kundeomfanget er størst fra Halsa, men det kommer også inn en del fra både Kristiansund og Surnadal.

Kontaktperson:
Simen Alberto Dønheim
Tlf. 416 51 827
S_alberto_91@hotmail.com

Les mer Lukk
ED Akva driver med kveiteoppdrett i Engdalen

ED Akva

ED Akva driver med kveiteoppdrett, manuell slakting for hånd, samt pakking i kasser. De leverer fersk kveite mellom 5-7 kilo. Mye av kveiten blir brukt på restauranter og i sushi. Kveite har lenge vært vanskelig å få tak i, men med dagens oppdrett har tilgjengeligheten blitt mye bedre. Flere og flere har fått opp øynene for denne litt spesielle fisken og dens gode smak.

ED Akva er en familiebedrift som i dag har lang fartstid i oppdrettsnæringen. Det ble startet opp i 1999 av Wenche Werkland, sammen med mannen Ole Tor Engdal og sønnen Thore Kristian, for å skape arbeidsplasser til ungdommen. I dag er sønnen Thore Kristian daglig leder av bedriften.

Nettside: www.edakva.no

Kontaktperson:
Thore Kristian Engdal
Tlf. 936 01 531
engdal@edakva.no

Les mer Lukk
Einar fremviser en støveksplosjon

Einar Forlag

Einar Oterholm opprettet sitt eget forlag i begynnelsen av 1990-tallet. Det er her hans største skriftlige arbeid har kommet ut. Interessen for lokalhistorie har resultert i hefter, artikler og kåseri om flere ulike tema. Han tar også på seg enklere grafiske oppdrag.

Einar Oterholm har arbeidet som lektor i videregående skole og som prosjektleder ved ressurssenteret i miljølære. Har arbeidet med undervisning på ulike nivå og målgrupper innenfor energi, energibruk, bioenergi, solenergi, varmepumper og inneklima.

Nettside: www.oterholm.no

Kontaktperson:
Einar Oterholm
Tlf. 472 89 898
einar@oterholm.no

Les mer Lukk
Kurt Otnes er elektrisk installatør og har base på Otnes i Valsøyfjorden

Elektriker Kurt Otnes

ElektrikerKurt Otnes utøver det meste innen elektrisk installasjon i både offentlige bygg og institusjoner og private boliger. Han tar på seg oppdrag av installasjon på nye anlegg, men også en del reparasjoner og restaureringer.

Enkeltmannsforetaket K. Otnes ble startet opp i 1994. Han tar på seg oppdrag i hele kommunen, samt i nabokommunene Surnadal, Aure og Hemne.

Kontaktperson:
Kurt A. Otnes
Tlf. 952 75 632
Ku-otn@online.no

Les mer Lukk

Elektriker Svein Korsnes

Elektriker Svein Korsnes driver med elektrisk installasjon, samt vedlikehold av hus og hytter. Han tar på seg oppdrag både innenfor kommunen og i nabokommunen Surnadal.

Enkeltmannsforetaket startet i 1989. Svein Korsnes tar på seg oppdrag innenfor kommunen og i nabokommunen.

Kontaktinformasjon:
Svein Korsnes
Tlf. 993 24 610
skinstallasjon@gmail.com

Les mer Lukk

Elling M. Rognskog

Elling M Rognskog driver for det meste med transport og brøyting, i tillegg til kontroll av anleggsutstyr og anleggsmaskiner.

Han tar også på seg opplæring av anleggsmaskinførere og kjører en del transport for Surnadal Transport, med lastebilen sin.

Kontaktperson:
Elling M. Rognskog
Tlf. 928 44 892
ellingr@svorka.net

Les mer Lukk
Gartneriet på Enge i Valsøyfjord

Enge Gartneri

Enge Gartneri drives av paret Helge og Turid Halvorsen. Her går det i produksjon av blomster, og salget retter seg mot både næringslivet og private. En vanlig hverdag består av potting, såing, dyrking og prikling. På Interflora på Skei i Surnadal, driver de blomsterutsalg på «Enge Blomster».

Gartneriet ble etablert allerede i 1946, og Helge og Turid har nå drevet bedriften i over 30 år, så de har god fartstid innen yrket.

Nettside: www.engeblomster.no

Kontaktperson:
Helge Halvorsen
Tlf. 71 66 00 55
enge.blomster@svorka.net

Les mer Lukk
Entreprenør Ole Jakob Glåmen holder til på Glåmsmyran på Vågland

Entreprenør Ole Jakob Glåmen

Landbruks-entreprenør som har god fartstid innen sitt felt. Tar på seg blant annet strøing og brøyting, samt transportering, traktorarbeid og graving.

Entreprenør Ole Jakob Glåmen får oppdrag fra for eksempel Kolo Veidekke, Mesta og Statens Vegesen, men arbeider også både mot private og kommunalt.

Kontaktperson:
Ole Jakob Glåmen
Tlf. 957 52 713
ojglaamen@live.no

Les mer Lukk
Felleskjøpet ligger like ved E39 på Sagan på Halsa

Felleskjøpet

Felleskjøpet på Halsa er egentlig en alt-mulig-butikk, og består hovedsakelig av en butikk og et verksted. Her selges blant annet varer til landbruk og hange, kraftfôr, utstyr til hest og kjæledyr, samt klær og utstyr til jakt og fritid.

Verkstedet er godkjent som både bil- og traktorverksted. Utenfor verkstedet finnes bensin- og dieselpumper fra Midgard Oil. De har også farget, avgiftsfri diesel.

Nettside: http://www.fknr.no/avdelinger/halsa/15/default

Kontatperson:
Kristian N. Megård
Tel. 481 69 107
km@fknr.no

Les mer Lukk
Fjorporten Utbygging bygger ut vakre eiendommer rundt omkring i kommunen, her fra Einhaugen på Henda.

Fjordporten Utbygging

Fjordporten Utbygging driver med utvikling, salg og utbygging av tomter. Firmaet selger både hyttetomter og ferdig oppsatte hytter. De har fire flotte eiendommer med en rekke hyttetomter; Einhaugen, Engdal, Vikalia i Valsøybotn og Haltbakkan på Halsa-halvøya.

Fjordporten Utbygging ble stiftet av 9 Halsa-firmaer våren 2005, etter at de så at mange tomter ble kjøpt opp av eksterne firma, og de ville prøve å sikre lokale krefter i utbyggingen i stedet. Firmaet driftes i dag av K. Lervik AS og BKW AS.

De har selv satt opp hytter i feltene men ønsker å legge mere fokus på salg av tomter slik at kundene selv kan få utvikle sine egne hytter. Bedriften har også mulighet til å bistå i tegning, prosjektering, bygging av hytte med alle nødvendige leveranser.  Tomtene har fremlagt vei, vann, avløp og strøm. Muligheter for naust.

Nettsted: http://www.fjordporten.no

Kontaktperson:
Svenn Marius Skålvik
Tlf. 915 36 411
post@fjordporten.no

Les mer Lukk
Tønneproduksjon i Fjærlia

Fjærli Tønnefabrikk

Fjærli Tønnefabrikk er blant en av de få gjenværende tønnefabrikker i Norge. Tønnefabrikken ble etablert i 1907 og hadde sin storhetstid på 1980-tallet.

Tønnene ble mest brukt i fiskeindustrien, til å frakte og oppbevare sild i, men i dag produseres det mest til privatpersoner. De har også blitt brukt i TV-suksessen Farmen. I 2014 ble de tildelt kommunens Kulturpris for sitt viktige arbeid med å ta vare på en ubrutt håndverkstradisjon, basert på bøkkervirksomhet.

Kontaktperson:
Tor Fjærli
Tlf. 918 32 785
tor.fjaerli@hotmail.com

Les mer Lukk
Fjærlia Panorama i Valsøyfjorden

Fjærlia Panorama

Fjærlia Panorama jobber med eiendomsutvikling, utbygging og salg av boliger, og boliger for beboere med spesielle behov.

Dette er en sammenslutning av lokalboende, som private initiativtakere, og firmaet ble stiftet i 2012. Vei og noe annen infrastruktur er opparbeidet.

Kontaktperson:
Svein Atle Grødal
Tlf. 952 17 287
svein.grodal@svorka.net

Les mer Lukk
De ansatte ved G.K. Røe ved Megarden Næringspark på Halsa

G. K. Røe AS

G. K. Røe ble etablert i 1987 med melkemaskiner og rekvisita som hovedprodukt. Utvidet til salg/montering av brannvarsling, melkerobot og utstyr for innendørsmekanisering i landbruket. Selskapet tilbyr nå også komplette fjøs i samarbeid med flere leverandører. De har også etablert et datterselskap på Jæren, G. K. Røe Jæren AS.

I dag er de 11 ansatte med automatisering og robotteknikk i landbruket som hovedsatsningsområder. Brannsikring og overvåkning innen boliger, landbruk og industri i tillegg.

G.K. Røe driver med montering, service og vedlikehold av brannvarsling og overvåkning, håndslukkere, melkeanlegg, melkerobot, fôringsanlegg samt innredning, gjødselstrekk og ventilasjon i fjøs.

De ansatte har bred kompetanse og erfaring og kan bistå med det meste innen industri og landbruk.

Nettside: www.gkroe.no

Kontaktinformasjon:
Daglig leder
Bjørn Gunnar Søpstad
Tlf. 957 81 234
post@gkroe.no

Les mer Lukk
Snekkerverkstedet i Fjærlia

Fjærli Snekkerverksted

Fjærli Snekkerverksted drives av Ole Marvin Fjærli, og bedriften driver med produksjon av trapper som den eneste i kommunen. Firmaet er med på hele prosessen til kunden, fra planlegging til installasjon.

Bedriften retter seg hovedsakelig mot privatpersoner i kommunen, men også en del på Aure, samt noen av de andre nabokommunene. Enkeltmannsforetaket ble stiftet i 1994, og fikk i 2004 bygd et stort snekkerverksted i Fjærlia, hvor de deler lokaler med Silseth Innredninger.

Kontaktperson:
Ole Marvin Fjærli
Tlf. 901 62 293
Ole.m.fjaerli@svorka.net

Les mer Lukk
Halsa og Tingvoll Gjensidige Brannkasse ligger på Halsanaustan, like ved fergeleiet Halsa-Kanestrøm.

Gjensidige

Halsa og Tingvoll Gjensidige Brannkasse er en lokal leverandør av forsikring til privat-, landbruks- og næringslivsmarkedet.

Brannkassen ble stiftet i 1859, og blir flittig brukt av innbyggerne i Halsa.

Nettside: www.gjensidige.no/halsa-tingvoll

Kontaktinformasjon:
Tlf.71 55 81 06
halsa@gjensidige.no

Besøksadresse:
Halsa og Tingvoll Gjensidige Brannkasse
Landvegen 2
6680 Halsanaustan

Les mer Lukk
Gjetergård Van der Loo ligger i naturskjønne områder på Enge i Valsøyfjorden

Gjetergård Van der Loo

Gjetergården organiserer gjeterhund-kurs, samt avl og salg av Border Collies. På gjeterhundkursene er det deltakelse på alle nivåer, både for de med og uten erfaring. Gjetergård kan ta private timer eller kan ta inn hunder på opplæring.

Sander Van der Loo kom flyttende til Norge fra Nederland i 2012, og har blant annet arbeidet som gjeter i en nasjonalpark, og vært på opplæring i Skottland flere ganger hos blant annet Julie Hill – som er anerkjent i hele verden, i tillegg til at hun har vunnet flere konkurranser.

Nettside: www.gjeter.com

Kontaktperson:
Sander Van Der Loo
Tlf. 481 97 422
sander.vintage@gmail.com

Les mer Lukk

Halsabygda Vassverk

Halsabygda vassverk forsyner ca 850 personer i «gamle Halsa»/kommunen med vann. Vassverket har Bjønnavatnet som kilde, men bruker også Kaldbergsvatnet, Megård og Liabø som basseng.

Her driver de med uttak fra kilde, rensing, distribusjon av vann. De har også bygd et vannbehandlingsanlegg for fargefjerning og kjemisk felling, som ble tatt i bruk i 1996.

Halsabygda vasskraftverk ble stiftet i 1969, og er et samvirkeforetak med fem personer i styret.

Nettside: www.halsabygda.no

Kontakterson:
Nils Halse
Tlf. 71 55 83 30
nils.halse@halsa.kommune.no

Les mer Lukk
Internatet til den gamle husmorsskolen på Halsa, ligger i naturskjønne områder.

Halsa Eiendom

Halsa Eiendom eier den gamle «husmorskolen» (videregående skolen) på Halsanaustan, og driver eiendomsforvaltning og utleie. Hovedbygningen var en flott tradisjonsrik bygning som har betydd mye for Halsa. Den videregående skolen ble lagt ned i 2001.

Siden den gang har bygget både fungert som selskapslokale, asylmottak og oppbevaringsanlegg. I 2014 brant hovedbygningen ned. Internatbygget står fortsatt og kan leies. Passer best til større leiebehov. Per mai 2015 er det usikkert hvordan tomten for øvrig skal brukes fremover.

Nettside: www.halsaherregaard.no

Kontaktperson:
Jan Birger Sivertsen
Tlf. 455 10 342

Les mer Lukk

Halsa Fysioterapi

Halsa fysioterapi er en privat praksis, men har også en kommunal avtale. Her drives det først og fremst med aktiv fysioterapi og manuell behandling. Trykkbølgemaskinen har også blitt veldig populær blant pasienter, da den både kan knuse kalk, samt dempe og fjerne kroniske plager i muskler og sener.

Her er også et helsestudio med mange maskiner – samt solarium. Ønsker man en privat time med opplæring av utstyr og maskiner, kan man få det.

Halsa Fysioterapi åpnet sine dører i 1989 på butikksenteret på Vågland, men ble flyttet til den gamle butikken i Betna i 2006.

Kontaktperson:
Mari Jakobsen Solberg
Tlf. 997 70 480
e-post: marifysio@gmail.com

Les mer Lukk
Halsa Industriservice på Prærien

Halsa Industriservice

Halsa Industriservice tar på seg småservice på bil, litt reparasjon samt vedlikehold av maskiner, diverse utstyr og hagemaskiner. Firmaet kan også ta på seg elektriske reparasjoner på kjøretøy, og gjøre feilsøking på maskin og utstyr.

Bedriften leier ut arbeidskraft, og eier en 3-tonns og en 9-tonns gravemaskin, samt to traktorer med tilhenger. Halsa Industriservice driver også utleie av verkstedet- med verktøy. Her har de blant annet sveiseapparat, håndverktøy og diverse spesialverktøy, samt to løftebukker tilgjengelig.

Enkeltpersonforetaket ble startet opp av Vegard Henden i 2006, etter at de gjorde om fjøset til verksted. Verkstedet har blitt mer enn en arbeidsplass, det er også et kjent samlingspunkt for ungdommer og bilinteresserte.

Kontaktperson:
Vegard Henden
Tlf. 905 13 039
vegardhenden@hotmail.com

Les mer Lukk
Ordfører Ola Rognskog

Halsa Kommune

Kommunen, inkludert helsetjenester, skole og barnehage, er Halsas største arbeidsgiver. Ca. 160 personer er ansatt her per 2015. Kommuneadministrasjonen ligger i rådhuset på Liabøen. I samme bygning ligger også NAV, lensmannskontor, tannlege, lege, bibliotek og prestekontor. Rett ved ligger også ambulansestasjonen i Halsa.

Det er totalt tre barnehager, én på Hjellnes i Valsøyfjord, én på Liabø og én på Halsanaustan. Kommunens ene skole ligger også i kommunesenteret, samlokalisert med Halsahallen. De fleste pleie- og omsorgstjenestene, samt HIPS (Halsa interkommunale psykiatriske senter), ligger bare noen hundre meter fra rådhuset.

Kontakt:
Halsa servicekontor
Tlf. 71 55 96 00
post@halsa.kommune.no
Nettsted: www.halsa.kommune.no

Les mer Lukk
Sverre Vullum operer den robortstyrte melkemaskina, i samdriftsfjøset på Åsbøen

Halsa Samdrift

Halsa samdrift driver med kjøtt- og melkeproduksjon, og har en fjernstyrt melkerobot. Selv med roboten har de alltid stedlig personal i fjøset hele dagen. Bedriften har to separerte fjøs, et med om lag 70 kyr og et med ca. 60 okser.

Halsa Samdrift ble etablert i 2005 består av fem bruk, med en kvote på 500 tonn. Det er fire aktive og et passivt bruk.

Kontaktperson:
Sverre Vullum
Tlf. 934 40 329
sverre.vullum@gmail.com

Les mer Lukk
Halsa Taxi har fire taxiløyver i Halsa kommune

Halsa Taxi

Halsa Taxi er en paraplyorganisasjon for selvstendig næringsdrivende taxisjåfører, som består av fire ordinære løyver, samt en maxi-taxi/handicap-bil i reserve. Det er ansatt en vakt for Halsa Taxi på dagtid, for å dirigere biler. På kveld og helg går det på omgang for taxisjåførene selv.

Taxiene kjører oftest turer innenfor kommunen, og det er en del turer til Kristiansund, Molde, Orkanger og Trondheim. En sjelden gang innimellom, så blir det også turer til Ålesund og lengre.

Halsa Taxi har vært med på diverse tiltak, og samarbeider med Surnadal om «Trygt hjem for en 50-lapp», hvor ungdom kan forhåndsbestille taxi hjem, etter offentlig fest i Surnadal. Da kjører taxien i Surnadal ungdommen til Betna, og Halsa Taxi kjører dem videre hjem innenfor kommunen.

Det nye bestillingsdrosjetiltaket FRAM Flexx blir også brukt en del, hvor det blant annet bestilles taxi i forbindelse med kollektivtransport til Halsa fergekai, Betna og til og fra Vinjeøra på gitte tidspunkt.

Kontaktperson:
Ellinor Pettersen
Tlf. 476 11 711
post@halsataxi.no

Les mer Lukk
Halsa Utvikling på Stornaustet på Halsa

Halsa Utvikling

Halsa Utvikling er en frivillig organisasjon som driver utviklingsarbeid med fokus på økt bolyst, trivsel og nyskapende næringsliv på Halsanaustan.

Prosjekter de har drevet med, er blant annet Ferjecruiset, samt etterbruk av tidligere Halsa barne- og ungdomsskule. Nå er det stort fokus på boligprosjektet, hvor de holder på å utvikle sju boenheter på Halsanaustan.

I tillegg driver de generelt utviklingsarbeid på Halsa og støtter opp på diverse organisasjoner og lag.

Kontaktinformasjon:
Jan Erik Aasbø Glåmen
Tlf. 905 20 998
janerg@frisurf.no

Les mer Lukk

Hanko

Hanko driver med utleie av næringsareal på Vågland, deriblant «bankbygget» på Vågland, trelast-lageret på Yttervågland samt deler av butikksenteret på Liabø.

Selskapet ble stiftet i 2005.

Kontaktperson:
Per Olav Maridal
Tlf. 917 71 325
perolav@rmaridal.no

Les mer Lukk

Hans Atle Baarset

Hans Atle Baarset driver med diverse snekkerarbeid. Han er ganske allsidig og tar på seg ulike reparasjoner og setter i stand gamle hus. Det går også i litt nybygg av garasjer og uthus, og det har også vært litt bygging av hytter.

For det meste tar han på seg oppdrag innenfor kommunen, men han har også vært i blant annet nabokommunene Surnadal og Tingvoll.

Kontaktperson:
Hans Alte Baarset
Tlf. 959 48 629
hansatle@hotmail.com

Les mer Lukk
Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter ligger sentralt på Vågland, med utsikt over Skålvikfjorden

HIPS

Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter (HIPS) er et forsterket botilbud i bofellesskap. I boligen tilbys individuelt tilrettelagte tjenester, ut fra målsetninger med oppholdet for den enkelte. Det finnes fem plasser for korttidsopphold og sju plasser for langtidsopphold med personalbase.

HIPS var tidligere fylkeskommunalt, men er nå interkommunalt. HIPS har et samarbeid med «Inn på tunet» på Liabø, som tilbyr aktiviteter og meningsfylt arbeid til barn og unge, mennesker med rusproblemer, funksjonshemmede og eldre.

Nettsted: http://www.halsa.kommune.no/hips/

Kontaktperson:
Elsa Bjørkås
Tlf. 472 60 631
elsa.bjorkas@halsa.kommune.no

Les mer Lukk
Geitbåtmuseet og Husasnotra ligger ved havet, på Enge i Valsøyfjorden

Husasnotra/Geitbåtmuseet

Husasnotra jobber med ivaretakelse av og opplæring av håndverkstradisjoner, samt utførelse av byggearbeid som krever gamle håndverkstradisjoner og kunnskap av tidligere byggeskikker. De arbeider også en del med fredede bygg og kirker. Deres eget bygg – Husasnotra – ble bygget som en tradisjonell låvebygning fra Nordmøre.

I tillegg har de museumsdriften samt ivaretakelse av eksemplarer gjennom Geitbåtmuseet, som er en del av Nordmøre Museum. Geitbåtmuseet er åpent på sommerhalvåret, og da kan man få en guidet omvisning her og bli kjent med nordmørdsbåtene, som finnes i tre varianter; Aurgjeldsbåt, Søfjordsgeit og Romsdalsgeit. Her produseres også geitbåter og andre klinkbåter på bestilling.

Nettsider:

Geitbåtmuseet: www.nordmore.musem.no

Husasnotra: www.nordmore.museum.no

Kontaktperson:
Lisabeth Fiske
Tlf. 452 98 110
lisabeth.fiske@halsa.kommune.no

Les mer Lukk
Inntaksdammen på Indretiselva

Indreitselva minikraftverk

Indreitselva minikraftverk ble satt i drift i 2008 av Magne Vullum og Johan Georg Vullum, som driver med produksjon av elektrisitet fra vannkraft, som blir levert i nærmiljøet.

Indreitselva minikraftverk produserer 430 kilowatt på det meste, og all kraft er koblet opp til høyspenten. Når det går for fullt leveres kortreist kraft utover Vullumstranda og dekker større deler på Halsanaustan.

Kontaktperson:
Johan Georg Vullum
Tlf. 472 65 026
Johan.vullum@mrfylke.no

Les mer Lukk
Ragnhild Liabø Fjeldstad driver Inn på Tunet

Inn på tunet

Inn på tunet tilrettelegger og kvalitetssikrer velferdstjenester på gårdsbruk. Negarden på Liabø tilbyr aktiviteter, opplevelser og meningsfylt arbeid, slik at gården blir en arena for utvikling, mestring og trivsel. Inn på tunet har et samarbeid med blant annet Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter og Halsa Skole.

Kårleiligheten, som også blir utleid til turister og andre med behov for overnatting, står til disposisjon og det blir benyttet både stabbur og uthus. På uværsdager blir det gjerne laget noe på kjøkkenet. Utendørs finnes oppgaver med hagestell og ved. Musikk, sang og høytlesning er også med på å krydre samværene på Negarden. Melkeproduksjonen gir mulighet for kontakt med dyrene og deltakelse i gårdsdriften. Låven er under restaurering og gir mulighet for aktivitet og opplevelse.

Nettside: http://www.matmerk.no/inn-pa-tunet/fjeldstad-ragnhild-liabo

Kontaktperson:
Ragnhild Liabø Fjeldstad
Tlf. 900 96 720
negard@online.no

Les mer Lukk
J. Reiten AS holder til på Sagan på Halsa

J. Reiten

Maskin-entreprenør J. Reiten tar på seg oppdrag som underentreprenør til større firma, når det kommer til arbeid på riks- og fylkesveier, samt andre større prosjekt.

De driver ellers med tomter, veier, vann og avløp – ut til både kommuner, næringsliv og private på hele Nordmøre. I tillegg leverer de også grus, singel og stein fra steinbruddet på Sagan.

Bedriften ble stiftet i 2011 og sysselsetter i dag tre personer.

Kontaktperson:
Johannes Reiten
Tlf. 920 178 99
reitenjohannes@gmail.com

Les mer Lukk
Jan Erik Aasbø Glåmen driver produktivt på Halsanaustan.

Jan Erik Glåmen

Jan Erik Glåmen eier en selvgående fintsnitter, som han bruker til grashøsting. Denne leies ut sammen med fører, over hele Nordmøre og deler av Trøndelag.

I tillegg driver han videresalg av betongelementer, salg av gjødselbeholdere og tak til gjødselbeholdere. Han er eneforhandler i Norge, og har dermed kunder fra hele landet.

Kontaktinformasjon:
Jan Erik Aasbø Glåmen
Tlf. 905 20 998
janerg@frisurf.no

Les mer Lukk
Jens Betten Maskin i Betna er i full sving

Jens Betten Maskin

Jens Betten Maskin er et enkeltmannsforetak som startet opp i 1980. Firmaet utfører alt slags gravearbeid, samt oppdrag med traktor, for eksempel rydding av skogsveier, kantslått og krattrydding.

For tiden er det mye gravearbeid i forbindelse med utbygging av Bettennesset hyttefelt, med over 50 hyttetomter og småbåthavn i tilknytning til hyttefeltet. Firmaet samarbeider med transportfirma Elling M. Rognskog.

Kontaktperson:
Jens Betten
Tlf. 905 22 965
jbett@online.no

Les mer Lukk
K. Lervik på Valsøybotn

K. Lervik

Byggefirmaet K. Lervik er en av de største på sitt felt i kommunen. Nybygg og restaureringsarbeid, muring, flisarbeid, rehabilitering av piper med mer, står på oppdragslisten til bedriften.

Byggefirmaet ble etablert i 1994, og har bygd seg opp gjennom årene. I dag er det 12 ansatte hos K. Lervik, og de henter mesteparten av oppdragene fra bolig- og fritidshusbygging, mindre næringsbygg og driftsbygninger.

Kontaktperson:
Gudmund Lervik
Tlf. 413 22 963
glervik@svorka.net

Les mer Lukk
Kippervika ligger vakkert til på Halsahalvøya

Kippervika Utleie

Magne Hesjehagen driver utleie av hus og båt i Kippervika. Utleie foregår fortrinnsvis til turister på ukesbasis. Det kommer mest turister på sommeren, men det er også muligheter til å leie på vinteren.

Huset har tre rom, kjøkken, stue, bad samt en liten platting med utemøbler og grill. Utleierne har også en mulighet til å leie en 17-fots aluminiums- fritidsbåt med 40-hesters motor.

Kontaktperson:
Magne Hesjehagen
Tlf. 481 05 560
magnehesjehagen@outlook.com

Les mer Lukk

Klevset Båt- og Industriservice

Beliggende i rolige Skålvikfjorden, er det fortsatt drift ved Klevset båt- og industriservice. Småreparasjoner, småbygg og vedlikehold av båter er blant tjenestene som utføres.

«Klevset båtbyggeri» ble startet på slutten av 1800-tallet, men har skiftet eier og driftsselskap flere ganger. Blant annet har Klevset pusset opp og laget den gamle sundbåten i Kristiansund «Framnæs».

Kontaktperson:
Ivar Gjøra
Tlf. 473 44 619

Les mer Lukk
Fem glade ansatte ved Kroknes Økonomi, i bankbygget på Liabø

Kroknes Økonomi

Kroknes Økonomi tilbyr blant annet tjenester som elektronisk bilagsbehandling, regnskapsføring, lønnskjøring, årsoppgjør, skatt, fakturering og purring og rådgivning. I 2014 gikk de inn i regnskapskjeden Sparebank 1 Regnskapshuset.

Hans Kroknes som har over 20 år i regnskapsbransjen, driver Kroknes Økonomi på Vågland. De har også to avdelinger, henholdsvis på Aure og Tingvoll.

Med dagens teknologi er lokalisering ingen hinder, og de har derfor kunder fra hele landet. Bransjen er i stor utvikling og Kroknes Økonomi tilbyr web-baserte tjenester basert på fremtidens teknologi.

Nettside: http://kroknes.no/

Kontaktperson:
Hans Kroknes
Tlf. 924 19 794
hans@kroknes.no

Les mer Lukk
Kvisvik Transport på Sagan

Kvisvik Transport

Transportfirma som også har salg av dekk til person- og varebil i tillegg til landbruks-, industri- og anleggs-dekk. De selger også batteri, alle typer smørolje, alu-felger og tar på seg oppdrag som omlegging og balansering av dekk. På Sagan ligger en sesongåpen hall for bruktsalg.

Firmaet leier også ut areal til oppbevaring av strøsand for drift av E39 på Halsa. Området er lett tilgjengelig for forbipasserende, da det er plassert rett ved E39 med enkel adkomst.

Kontaktperson:
Elin Husby Kvisvik
Tlf. 454 71 980
kvisvik.varetaxi@svorka.net

Les mer Lukk
Kvisvik Varetaxi med base på Hestnes i Valsøyfjorden

Kvisvik Varetaxi

Kvisvik Varetaxi driver innen godstransport, og har en stor og stabil kundemasse i mange kommuner. Transporten besørges med to 3,5 tonns biler, med ca. 1 tonns nyttelast på hver bil. Enkeltpersonforetaket ble stiftet i 1999, og ble senere solgt til Tore Brevik, som er dagens eier.

I dag serveres kundemassen med to ruter, til ulike tider på dagen. Én bil starter fra Orkanger på vei til Trondheim på morgenen, og kjører deretter til Surnadal, via kommunene Orkdal, Svorkmo, Meldal, Storås og Rindal, og besørger videretransport i retning Molde.

Den andre bilen starter fra Valsøyfjorden, og har nogen lunde samme rute som bil én, men inkluderer også Halsa. Kvisvik Varetaxi er behjelpelig med frakt av godt, videre til de fleste utposter.

Kontaktperson:
Tore Brevik
Tlf. 913 77 677
kvisvikvaretaxi@gmail.com

Les mer Lukk
Lisa og Jan Erik driver Lageret på Halsanaustan

Lageret cafe & kiosk

Lageret cafe og kiosk ligger like ved fergeleiet Halsa – Kanestraum, og er blant annet kjent for å ha den beste burgeren ved E39 og en riktig god «pulled pork». Det serveres også annen fast food med en liten vri, i tillegg til kaffe, kaker og søtsaker.

Det tidligere Halsanaustan kiosk, åpnet dørene til de nye lokalene i den gamle banken på Halsa i 2014. Her har de bygd et uteområde som blir godt brukt på sommerhalvåret, da de også har skjenkebevilgning. Lageret cafe og kiosk arrangerer pubaftener og andre arrangementer her. I tillegg tar de også på seg catering på forespørsel.

Nettside: http://www.kysten-rundt.no/halsanaustan-kiosk/

Kontaktperson:
Lisa Aasbø
Tlf. 980 15 867
lageretcafe@hotmail.com

Les mer Lukk
Verkstedet til Lapp Stereo på gamle Blekken skole.

Lapp Stereo

Lapp Stereo driver med montering av bilstereo og salg av bilstereokomponenter, men tar på seg det meste av oppdrag innen stereo i bil. De fleste kundene kommer fra nabokommunen Surnadal.

Jøran «Lapp» Aarfarli kjøpte og pusset opp den gamle barneskolen i Betna, hvor han har stor plass til å holde på med bil og stereo, som har vært hans hobby i mange år. Han har deltatt og vunnet flere konkurranser langt utenfor Halsa og Nordmøres grenser.

Nettside: www.lappstereo.net

Kontaktperson:
Jøran Aafarli
Tlf. 454 15 613
joranaafarli@hotmail.com

Les mer Lukk
Lerøy Aakvik Rogn og Stamfisk i Hønsvika på Halsa

Lerøy Aakvik rogn og stamfisk AS

Lerøy Aakvik rogn og stamfisk AS produserer settefisk, stamfisk og rogn.
Rogna selges internt i Lerøy Seafood group og til eksterne settefiskanlegg i hele Norge.

Lerøy Aakvik har ca 10 årsverk og en årlig produksjon opp mot 60 mill. rognkorn.

Produksjon av stamfisk og rogn er i stadig utvikling.  Bedriften driver derfor forskning i tillegg til vanlig drift.

Nettside: www.leroy.no

Kontaktperson:
Knut E. Bråthen
Tlf. 71 55 81 51
Mob. 915 19 194
leroy.aakvik@leroymidt.no

Les mer Lukk
Settefiskanlegget er lokalisert på Valsøybotn

Lerøy Midt avd. Botn

På Lerøy midt av. Botn, produseres settefisk fra inntatt rogn. Anlegget bruker vann fra Sandåa, og mye av rognen hentes fra Lerøy Aakvik. Det leveres settefisk jevnlig til anleggene i Halsa.

Her fôres kunstig klekkede fiskeunger opp, før de sendes videre til settefiskanleggene, når de er merdeklare. Det er de når de når en størrelse på ca 1 kg.

Nettside: www.leroymidt.no

Kontaktperson:
Randi Fiske
Tlf. 71 55 54 55
larbot@frisurf.no

Les mer Lukk
Lakseoppdrettet Lerøy Midt avd. Fætten

Lerøy Midt avd. Fætten

Lerøy Midt avd. Fætten er landbasert på Fættatangen, ikke langt fra Hendset. Avdelingen har ansvar for to fiskeanlegg: Fætten og Renndalen, som begge ligger i Vinjefjorden.

Lerøy Midt avd. Fætten bruker gjerne lokale bedrifter til sine oppdrag, der det er mulig. Per mai 2015 er det kun drift i anlegget på Fætten, der det meste av kontorarbeid og annen drift foregår på fôrflåten. Her jobber 7-8 personer, og anlegget er synlig bak Hammarholmen når du passerer på E39.

Nettide: www.leroyseafood.com

Kontaktperson:
Svein Rausand
Tlf. 975 40 907
svein.rausand@leroymidt.no

Les mer Lukk
Lakseoppdrettet på Vullum/Røe på Halsa

Lerøy Midt avd. Røe

Lokaliteten Vullum er en av tre lokaliteter i Halsafjorden, som administreres fra Røe. De to andre ligger på Skåren og Urda. Til Vullum kommer en del av smolten fra Lerøy Aakvik.

Når laksen er klar for slakting sendes den videre til Hitra, hvor den slaktes og pakkes, og deretter distribueres til norske butikker og eksport.

Nettside: www.leroymidt.no

Kontaktperson:
Kurt Rønning
Tlf. 480 23 071
kurt.ronning@leroymidt.no

Les mer Lukk
Lykke Foto holder til på Leirviklandet i Valsøyfjord

Lykke Foto

Lykke Foto fotograferer alt fra nyfødte, baby og barn, gravide samt portretter av enkeltpersoner og grupper. Fotografen kommer gjerne hjem til deg privat eller andre steder, og hun tar også på seg oppdrag utenfor kommunen.

Lykke Foto drives av Kristin Nyland Lervik som liker å fotografere utendørs, for å kunne utnytte det naturlige lyset. På hennes hjemmeside har hun også en blogg om fotograferingen, samt en portefølje av hennes bilder.

Nettside: www.lykkefoto.com

Kontaktperson:
Kristin Nyland Lervik
Tlf. 995 52 011
lykkefoto@outlook.com

Les mer Lukk
Lønnheim Stål AS i Valsøybotn

Lønnheim Stål

Lønnheim Stål AS produserer stålkonstruksjoner på bestilling. Reisverk til haller, rammer, bygg og en rekke andre løsninger produseres her. Bedriften har, per april 2015, 15 ansatte.

Lønnheim Stål AS prosjekterer og produserer bærende stålkonstruksjoner, både for Lønnheim Entreprenørs prosjekter, såvel som for eksterne aktører. I 2008 fikk bedriften sentral godkjenning for PRO, KPR, UTF og KUT i tiltaksklasse 2 for prosjektering og tiltaksklasse 3 for utførelse.

Bedriften er en del av Lønnheim Gruppen. Daglig leder for Lønnheim Stål AS i Valsøybotn er Arnstein Stokke.

Kontaktperson:
Arnstein Stokke
Tlf. 915 82 344
arnstein.stokke@lonnheim.no

Les mer Lukk

Marvid Nilsen Installasjon

Marvid Nilsen Installasjon utfører alle slags elektroinstallasjoner, samt data, tele, inntak og sterkstrøm. De har spesialisert seg på automatiske styringssystem av fôringsautomater for oppdrettsnæringa.

Elektrofirmaet ble etablert i 1989 og tar på seg oppdrag i hele regionen, både for institusjoner og offentlige bygg, men også for privatmarkedet.

Kontaktperson:
Marvid Nilsen
Tlf. 71 55 51 03

Les mer Lukk
Tore Dønheim driver Megarden Planteskule på Megarden Næringspark på Halsa

Megarden Planteskule

På Megarden Planteskule produseres gran, furu og bjørkeplanter for videresalg i fylket. I tillegg til planteproduksjon drives Megarden Næringspark, som driver med utleie av næringsareal.

Megarden Planteskule ble etablert allerede i 1937 på Halsa, og er eid av Skogselskapet i Møre og Romsdal, og drives i dag av Tore Dønheim. Her går det i såing, gjødsling, luking, sortering, pakking og utsending av planter.

Skogselskapet driver også opplysningsarbeid overfor skoleelever. De arrangerer skoleskogdager for elever i 5 og 6 klasse, der elevene får prøve å plante skogplanter, driver med spikking, laging av fuglekasser, tjærebrenning, lære om fotosyntesen og mye mere.

Nettside: www.skogselskapet.no

Kontaktperson:
Tore Dønheim
Tlf. 911 41 531
megarden@skogselskapet.no

Les mer Lukk
Drivstoff-pumpene til Midgard Oil

Midgard Oil

Blankbøgda Maskinlag driver Midgard Oil, pumpen som står utenfor Felleskjøpet på Sagan. Her er det salg av bensin, diesel og avgiftsfri (farget) diesel via pumpe.

Midgard Oil sine pumper hadde første fylling i oktober 2013. Arbeidet til daglig leder består her av å følge med på nivået, bestilling av påfyll slik at det ikke går tomt, i tillegg til å justere prisene.

Kontaktinformasjon:
Jan Erik Aasbø Glåmen
Tlf. 905 20 998
janerg@frisurf.no

Les mer Lukk
Møretyri på Glåmsmyran på Vågland

Møretyri

Møretyri driver med fremstilling av fin tretjære av gammel tyrirot, med hjelp av moderne teknikk. De lager blandingsprodukter av tjære, linoljeprodukter og andre naturprodukter som er nøye tilpasset ulike bruksrområder innen trebehandling, samt utvikling av spesialprodukter og nye produkter. Tyriproduktene har blitt et etterspurt nisjeprodukt, og brukes både innendørs og utendørs på både hytter og hjem, samt på båter blant annet.

Vidar Henden etablerte Møretyri 1998, da han ville finne en ekstranæring i tillegg til melkeproduksjonen. Han hadde en del røtter liggende etter nydyrking på gården, noe som resulterte i at han så muligheten for å starte med tjærebrenning. I dag har Møretyri kunder over hele landet, og de har blant annet en fast stand på hyttemessen i Lillestrøm.

Nettside: www.moretyri.no

Kontaktperson:
Vidar Henden
Tlf. 959 12 377
post@moretyri.no

Les mer Lukk
Nordmøre Byggeservice holder til i Vikan på Vågland

Nordmøre Byggeservice

Nordmøre Byggeservice er et byggentreprenørfirma som driver med utleie av tilhengere, stillas og diverse maskiner og utstyr innenfor bygg og anlegg.

Selskapet ble stiftet i 2007 og har godkjennelse innenfor kontroll og trykktesting, for å sjekke tetthet eller eventuelle lekkasjer i boliger. Nordmøre Byggeservice tar på seg kontrollppdrag i Halsa og rundt omkring på hele Nordmøre.

Kontaktperson:
Svenn Marius Skålvik
Tlf. 915 36 411
svennmarius@gmail.com

Les mer Lukk

Oddmund Langholm M/K Langholm

Oddmund Langholm startet opp havs- og kystfiske på båten «M/K Langholm» sammen med sin bror i 1980, men har siden 1988 fisket på egenhånd.

Oddmund Langholm driver med fiske av torsk på vinters tid, i en periode på omtrent 2,5 – 3 måneder. Skreifisket foregår i Finnmark, Troms og Lofoten. På sommeren og utover høsten, er det rekefiske på Helgelandskysten det går på.

Kontaktperson:
Oddmund Langholm
Tlf. 992 31 047
olangholm@gmail.com

Les mer Lukk

Oddny Løwe

Oddny Løwe tar på seg interiør- og byggetegningsoppdrag for privatkunders hus og hytter. Hun bistår med der arkitektoniske for nybygg, tilbygg og ombygging. Hun tar oppdrag som omfatter planlegging av innredning, romløsning og tilpasning til eksisterende bygg.

Bedriften ble opprettet tidlig på høsten 2013, da hun forstod at det var etterspørsel etter dette. Enkeltmannsforetaket drives i relativ småskala på fritiden.

Kontaktperson:
Oddny Løwe
Tlf. 471 73 997
littnyttbygg@yahoo.no

Les mer Lukk
Presselaget drives av Ole Jakob Glåmen og Magne Hesjehagen

Presselaget

Presselaget er jordbruksentreprenører som utfører oppgaver innen pløying, horving, såing, høsting av gress, rundballpressing, maskintransport og diverse gravemaskinarbeid.

Presselaget startet opp i 1997 etter en ganske så ren tilfeldighet, da Ole Jakob kjørte forbi Magne, som lå under en maskin og mekket. «La oss heller bare kjøpe nytt» ropte Ole Jakob, for å være morsom (eller «stor i kjæften» som han selv sa). Samme ettermiddag kom nytt utstyr og Presselaget ble dannet, og de har fått oppdrag både innenfor og utenfor kommunen etter den tid.

Kontaktperson:
Ole Jakob Glåmen
Tlf. 957 52 713
ojglaamen@live.no

Les mer Lukk
Rasteplassen på Liabø server lunsj og middag, samt kaffe og kake til dessert

Rasteplassen

Kaféen på Vågland er et samlingssted for lokale, med salg av blant annet fast food og tradisjonsrik mat, hjemmebakte kaker og kaffe. Rasteplassen ligger sentralt på Vågland, like ved E39.

Det arrangeres både møter, kurs og selskaper her. Overnattingsmuligheter i Halsastuene, med seks rom. En PC er tilgjengelig for turister. Det arrangeres av og til pubaftener og andre aktiviteter her.

Nettside: www.rasteplassen.com

Kontaktperson:
May Iren Dønheim Hovde
Tlf. 976 53 686
mayirenhovde@svorka.net

Les mer Lukk
Reint Logisk i sine lokaler på Stornaustet

Reint Logisk

Reint Logisk er en butikk som selger og promoterer økologiske produkter, kortreist og lokalprodusert mat, samt Fairtrade-merkede varer, i tillegg til produkter for gourmet-elskeren.

De har også en nettbutikk, hvor kundene kan bestille matvarer som de kjører ut, ikke bare i kommunen – men også til Surnadal, Aure, Hemne, Rindal, Sunndal, Tingvoll, Gjemnes, Eide og Kristiansund.

Reint Logisk startet opp på den nedlagte Valsøyfjord Skole i 2012, men når den ble kjøpt opp – så flyttet de til den gamle skolen på Halsa.

Nettside: www.reintlogisk.no

Kontaktperson:
Ann Kristin Greiff-Mandal
Tlf. 924 20 161
reintlogisk@gmail.com

Les mer Lukk

Reiten Maskin

Rolf Reiten driver Reiten Maskin som utfører boring og sprengningsarbeid, som eneste bedrift i Halsa. Han tar på seg oppdrag på hyttetomter og for private, men også kommunalt og for næringslivet.

Reiten Maskin ble registrert som enmannsforetak i 1980. Bedriften tar på seg oppdrag i Halsa, Surnadal og Straumsnes.

Kontaktperson:
Rolf A. Reiten
Tlf.  934 37 185
rolfreit@online.no

Les mer Lukk
Far og sønn Glomstad utenfor verkstedet/lageret i Renndalen

Rørlegger L. Glomstad

Stadig økende krav fra eiere av hytter og fritidsboliger og ønsker om å renovere, samt en del nybygg, er det som holder far og sønn Glomstad opptatt. De har en solid kundemasse, hvorav de fleste oppdragene de tar på seg er i Halsa, men det er også en del på Aure og i noen av de andre nærliggende kommunene.

Rørleggerbedriften ble startet av Leidulf Glomstad i 1979, som også driver bedriften den dag i dag, sammen med sønnen Reidar. I perioden 1981-1990 hadde de også en butikk på Liabø.

Kontaktperson:
Reidar Glomstad
Tlf. 971 47 175
l.glomstad@neasonline.no

Les mer Lukk
SalMar Farming Sør. Avd. Halsa - på Korsneset

SalMar Farming

Halsa Fiskeoppdrett ble startet av fem lokale gårdbruke, og ble solgt til SalMar i 2007. SalMar er i dag kjent for å være en av verdens største og mest effektive produsenter av oppdrettslaks.

Bransjen går veldig godt og anlegget i Halsa produserer laks, som i sin tur sendes til Frøya for foredling.

Nettside: www.salmar.no

Kontaktperson:
Kjell Ove Betten
Tlf. 414 25 760
kjell.ove.betten@salmar.no

Les mer Lukk
Saltrø Treindustrier sine lokaler på Liabø

Saltrø Treindustrier

Saltrø Treindustrier har i dag spesialtilpassede kjøkken og andre innredninger til hytte og hjem, som hovedprodukter. Tidligere har de drevet med produksjon av møbler i samarbeid med en større fabrikk, spesialisering på dørproduksjon til møbelindustrien samt en egen kolleksjon med møbler.

Historien starter allerede på 1870-tallet, og har kunnskapen har gått ubrutt fra far til sønn siden. Dagens Saltrø Treindustrier ble etablert i 1994, med formål om å drive trevarebasert produksjon.

Nettside: www.saltro.net

Kontaktperson:
Ole Petter Saltrø
Tlf. 926 86 127
opsaltro@svorka.net

Les mer Lukk
På skysstasjonen på Sandnes brukes hesten i gårdsarbeidet

Sandnes Skysstasjon

Sandnes Skysstasjon bruker hest i undervisning, rekreasjon og opplevelser for barn, unge og voksne. De arbeider også for å ivareta norske hestetradisjoner, og de arbeider også med hest på gården i stedet for med traktor.

Sandnes Skysstasjon ble etablert i 1994, og arrangerer blant annet rideleirer og kursing i hestehåndtering og lederskap. Her er det nå 20 hester, et føll og en dølahingst. Hestene har til og med vært brukt til å skysse Kongen og Dronningen.

Nettside: www.sandnes-skysstasjon.no

Kontaktperson:
Mari Hestflått
Tlf. 452 34 471
mari.hestflatt@gmail.com

Les mer Lukk
Silseth innredninger holder til i snekkerverkstedet i Fjærlia

Silseth Innredninger

Silseth innredninger produserer spesialinnredninger, både til private og offentlige rom. De har lang erfaring med produktutvikling, spesialtilpasning og produksjon av ulike materialer, og kombinerer god gammeldags håndverk og moderne tredimensjonale datadesign sammen med datastyrt produksjon.

Silseth Innredninger hjelper kundene under hele utviklingsprosessen, fra starten hvor det går i valg av materiale og bestemmelse av produksjonsteknikker, samt innspill og tips.

Bedriften ble stiftet av Oddvar Silseth i 2003, og deler verksted med Fjærli Snekkerverksted i Fjærlia.

Nettside: www.silseth-innredninger.no

Kontaktperson:
Oddvar Silseth
Tlf. 911 86 811
oddvar@silseth-innredninger.no

Les mer Lukk
Seniorrådgiver Marit Sæther fremfor bank-lokalene på Liabø.

SpareBank 1

SpareBank 1 Nordvest, Halsa, tilbyr alt innen banktjenester, forsikring, pensjonsordninger og rådgivning. Banken har automatsone med minibank, innskuddsautomat og kunde-pc.

SpareBank 1 Nordvest,Halsa, er en avdeling i SpareBank 1 Nordvest, som er fylkes nest største sparebank. Den første banken åpnet i Kristiansund i 1835 og var den første banken mellom Trondheim og Bergen.

Nettside: www.snv.no

Kontaktperson:
Marit Sæther
Autorisert finansiell rådgiver
Tlf. 03900 / 907 66 807
nordvest@snv.no

Les mer Lukk
Stornaustet Halsa kultur- og næringsbygg på Halsanaustan

Stornaustet

Stornaustet på Halsanaustan er et samvirkeforetak som ble stiftet i 2014. Stifterne av Stornaustet er den tidligere Arbeidsgruppa for etterbruk av Halsa skole (EBS) og styret i Halsa Utvikling.

Stornaustet Halsa kultur- og næringsbygg skal være en ressurs for alt næringsliv som ser verdien av å etablere seg her. Etablert på Stornaustet er en kommunal barnehage, solarium, massør og den økologiske matvarebutikken Reint Logisk. Det leies det ut kontorplasser, møterom i flere størrelser, gymsal for ulike aktiviteter og lokaliteter som passer til barnedåp, konfirmasjoner, bryllup og bursdagsfeiringer. Her finnes fasiliteter for matlaging i stor skala, produksjon i tre/metall, kontorarealer og garderobeløsninger.

Nettside: www.stornaustethalsa.no

Kontaktperson:
Hilde Reiten
Tlf. 907 25 673
stornaustethalsa@gmail.com

Les mer Lukk
Strand ligger på yttersiden Våglandshalvøya, ved Arasvikfjorden og midt i mot Tustnafjella.

Strandvaagen

Strandvaagen driver med salg av hyttetomter der Rindalshytter har utbyggingsrett. Tomtene ligger på Våglandshalvøya ved Arasvikfjorden og Tustnafjella ligger midt imot.

Alle tomtene er sjønære, maks avstand til tomtene fra sjøen er ca 200 m, de fleste er nærmere.  Feltet er regulert med 45 tomter og grunneier eier område mellom hver tomt.  I tomteprisen er vann, vei, strøm og kloakk på tomtegrensa, inkludert. Grunneiere er Anne Strand og Per Moe

Nettside: www.strandvaagen.no

Kontaktperson:
Per Moe
Tlf. 901 97 067
anne@strandvaagen.no

Les mer Lukk
Bringebærplantasjen på Sandnes

Svein Villy Sandnes

På Sandnes i Valsøyfjord ligger en bringebærplantasje. En litt skjult juvel i Halsa kommune. Her kan du, i sommerhalvåret, betale en liten sum og få dine «egne» rekker med bringebærplanter til plukking.

Det er også satt ut bord og mulighet til å ta en rast, nyte utsikten og drikke kaffe og spise vafler. Bringebærene får du selvsagt ta med deg og bruke til det du vil.

Velkommen til hyggelig bringebærplukking!

OBS. Barn under 10 år og hunder har ikke adgang til bringebærplantasjen.

Kontaktperson:
Svein Villy Sandnes
Tlf. 71 55 52 88

Les mer Lukk

Sveiva

Ingrid Seter Otnes startet enkeltmannsforetaket i 2005 etter å ha sydd produkter av seilduk i noen år, sammen med en venninne. Hun har sitt arbeidsareal hjemme og produserer anorakker, vester og jakker i farget eller barket seilduk.

Jakkene er kjent under navnet «Sveivajakken» og fôres med vadmel og er vindtette, så de kan brukes både i båten, på fjellet og på bytur. Ved St. Hans høstes bjørkebark og olderbark, som blir anvendt for impregneringseffekten og farging. Det blir brukt mest kokbarking i en stor gryte ute, hvor or og bjørkebark kokes sammen med salt og soda til ønsket farge. Farger så seilduken i gryta med fargen, før produktet vaskes og er klart.

Nettside: www.sveivajakken.no

Kontaktperson:
Seter Otnes, Ingrid
Tlf. 71 55 81 65
sveiva1@online.no

Les mer Lukk
Svingen på H-Centeret på Liabø

Svingen Frisør

Svingen frisør tilbyr alt innen frisør-faget, fra klipp og farging, til sminke, oppsett, permanent, napping og farging av bryn, samt salg av hårprodukter og glattetenger fra GHD. De kan også bestille inn hår-extensions og sette på det i salongen, om det skulle være ønskelig.

Svingen Frisør åpnet dørene på butikksenteret på Vågland 7. april 2015, av Kristin Dale og Cathrine Røe. Jentene har gått på kursing og er godt oppdatert på de siste trendene innen hårmote. Drømmen om å åpne en frisørsalong har de lenge gått med, og støtten har vært god fra Halsas innbyggere – men ikke nok med det – det kommer kunder også fra Surnadal, hvor jentene har jobbet i flere år sammen før de åpnet salongen på Vågland.

Kontaktperson:
Kristin Dale
Tlf. 458 37 772
cathrineroe@yahoo.com

Les mer Lukk
Daglig leder Halvard Fjellvær

Svorka Energi avd. Halsa

Svorka er et kraftselskap på Indre Nordmøre, med egne datterselskaper for produksjon av kraft, kommunikasjonsløsninger innen bredbånd og tv, samt el-installasjon.

Svorka ble etablert i 1987, men selskapets forløpere representerer mer enn 100 års historie som kraftprodusent. Selskapets hovedkontor ligger i Surnadal, og selskapet har områdekonsesjon for Surnadal, Rindal og Halsa. Svorka eies av disse tre kommunene, samt Møre og Romsdal fylkeskommune.

Nettside: www.svorka.no

Kontaktperson:
Halvard Fjellvær
Tlf. 970 23 587
hfj@svorka.net

Les mer Lukk
Jan Helge Røskar, eier og driver av Sykkelgården på Leirviklandet

Sykkelgården

Sykkelgården pusser opp, reparerer, bygger om og restaurerer gamle «vintage»-sykler. De driver også med bygging og produksjon av unike, skreddersydde sykler, som bysykler, landeveissykler og retro racersykler.

Singlespeed-sykkelen, som begynner å bli «in» igjen, kan Sykkelgården altså skreddersy til deg, og du kan få din egen spesialtilpassede sykkel med god smak og høy kvalitet.

De har også salg av sykkeldeler fra utvalgte, små og spennende produsenter og håndverkere rundt omkring i verden.

De kan også ta på seg enklere reparasjoner og lapping av dekk på nyere sykler.

Kontaktperson:
Jan Helge Røskar
Tlf. 416 41 893
jhr@sykkelgarden.no

Les mer Lukk

Taga Enge

Taga er en håndverksbedrift med fokus på foredling av kjøtt og kjøttprodukter. De er leverandør av spansk spekemat til det nordiske markedet, og har enerett på Tulip-produkter i Norge.

Det er åtte ansatte på Taga Enge, eller gamle Snekvik Kjøttindustri, som har en historie som skriver seg helt tilbake til begynnelsen på 1930-tallet. Det har vært utbygginger både på 70-tallet og 90-tallet, og du har vært underlagt Taga Foods – men driver i dag bedriften lokalt, uten et moderselskap.

Kontaktperson:
Kjell Otnes
Tlf. 982 35 881
tagaenge@taga.no

Les mer Lukk
Takstmannen i kommunen, Kristian I. Megård, på Halsanaustan

Takstmann Kristian I. Megård

Takstmann Kristian I. Megård driver med boligtaksering, verdi- og lånetakst, skadetaksering og boligsalgsrapporter. Han lager blant annet tilstandsrapporter, reklamasjonsrapporter, byggelånsoppfølging og forhåndstaksering. Han tar også på seg en del oppdrag fra forsikringsbransjen, ved naturskader eller annen skade på bolig.

Bedriften er medlem av Norges Takseringsforbund og har noe kontakt med andre takstmenn i regionen.  Kristian I. Megård er eneste takstmann i Halsa, og tar på seg oppdrag på hele Nordmøre og Romsdal, samt i Sør-Trøndelag.

Nettside: http://takstmannmegard.no/

Kontaktperson:
Kristian I. Megård
Tlf. 924 80 700

Les mer Lukk
John Bjarne Gujord er daglig leder av Tyco Fire & Integrated Solutions, som drives fra Halsanaustan

Tyco Fire & Integrated Solutions AS, avd. Halsa

Tyco Fire er en multinasjonal bedrift innen sikkerhetsbransjen. TFIS AS leverer komplette systemer for branndeteksjon og brannslukking til land-, marine- og offshore-installasjoner.

I Norge finnes to avdelinger, hvorav hovedkontoret er i Oslo – men daglig leder styrer fra Halsa. På avdelingen i Halsa er det to ansatte, Geir Ove Stolsmo som er prosjektingeniør og John Bjarne Gujord som er daglig leder.

Nettside: www.tyco.no

Kontaktperson:
John Bjarne Gujord
Tlf. 951 98 271
jgujord@tycoint.com

Les mer Lukk
Vaagland Båtbyggeri på Vågland

Vaagland Båtbyggeri

Vaagland Båtbyggeri AS ble stiftet i 1927, og ligger ved Skålvikfjorden på Ytre Vågland. Selskapet utfører nybygg, bygging- og reparasjonsarbeid, samt produksjon av skrog og seksjoner. Båtbyggeriet er en tradisjonsrik og solid bedrift som utvikler og produserer fartøyer for fiske og fraktefart, ferger, passasjer- og spesialskip.

Med dyktige medarbeidere og gode samarbeidspartnere har Vaagland Båtbyggeri opparbeidet seg et godt rennommé på markedet for utbygging og utvikling av fartøyer mellom 20 til 90 meter. På verfet tilbyr Vaagland Båtbyggeri bygging og utrustning i en overbygget tørrdokk på 90 x 17 meter, noe som gir både gode arbeidsvilkår for de ansatte og en god kvalitet på produktene.

Selskapet har kunder og leverandører både nasjonalt og internasjonalt. De utfører alle ledd i prosessen, fra planlegging til prøvekjøring. Den første båten ble bygd her i 1927, var 27 fot lang og bygd i tre. Mye har endret seg siden den gang, men begrepet «Vaagland-båt» betyr fortsatt det samme!

Nettside: www.vaagland.no

Kontaktinformasjon:
Vaagland Båtbyggeri AS
Våglandsvegen 70
6683 Vågland
Tlf. 71 55 99 00
vaagland@vaagland.no

Les mer Lukk
Vaagland båthotell på Fætten i Valsøyfjord

Vaagland Båthotell

Vaagland Båthotell tilbyr innendørs vinterlagring i oppvarmede lokaler, opptak, sjøsetting, service og reparasjon av båt og motor. Bedriften driver også med salg og montering av båtutstyr.

Vaagland Båthotell ble stiftet i 2008 av Bård Arne, Sigvart og Einar Kristian Vaagland. På Vaagland Båthotell kan det lagres ca. 60 båter opptil 55 fot, og bedriften har to ansatte.

Nettside: www.vaaglandbathotell.no

Kontaktperson:
Bård Arne Vågland
Tlf. 905 31 681
ba@vmv.no

Les mer Lukk
Vaagland Mekaniske Verksted er lokalisert på Ytter-Vågland

Vaagland Mek. Verksted

Vaagland Mek. AS er et mekanisk verksted som ble etablert i 1977, av Einar Birger Vaagland. Virksomheten omfatter blant annet nybygg av fiske- og arbeidsbåter, notvaskere, reparasjon og service av lyst- og yrkesbåter, mekanisk arbeid, platearbeid, hydraulikkarbeid og opptrekk av båter opp til 150 fot.

Vaagland Mek. Verksted har også en marina med utleie av båtplasser, samt mulighet for utsetting og opptrekk av båt.

Bedriften drives av daglig leder, Bård Arne Vaagland, og Einar Kristian Vaagland, teknisk sjef. Bedriften har pr. juni 2014, 14 ansatte, samt seks innleide arbeidstakere.

Nettside: www.vmv.no

Kontaktperson:
Bård Arne Vågland
Tlf. 905 31 681
ba@vmv.no

Les mer Lukk
Valsøya Fjordcamping på Valsøytunet

Valsøytunet

Campingplass, hytter, restaurant og marina i vakre omgivelser i Halsa på Nordmøre. Campingplassen på Valsøytunet er oppbygd rundt hus fra 1700- og 1800-tallet, som er fraktet hit for å skape nytt liv. Gjestebrygga har strøm og vann, og det finnes lekeareal, båtutleie og gode turmuligheter i området.

I Saltrøfjøset fra 1760, serveres tradisjonsrik mat i stemningfulle omgivelser, under hele sommeren. Maten er laget etter lokale tradisjoner, i tillegg til noen «moderne» retter.  I restauranten finnes plass for 70 personer, fordelt på to etasjer.

Nettside: http://www.valsoya.no/

Kontaktperson:
Magny Strand
Tlf. 915 55 165
epost@valsoya.no

Les mer Lukk
Rorbuene ligger mellom fjord og fjell i Valsøybotn

Valsøyfjord Utleie

Valsøyfjord Utleie leier ut fire moderne rorbuer på Valsøybotn, samt sykler og båt. Det er fire rorbuer som alle er helårsisolert, og hver har inntil seks soveplasser.

Valsøyfjord Utleie tilsikter seg først og fremst turister som vil ha en avkoblende ferie ved fjord og fjell. Moderne rom fullt utstyrt og møblert, samt innlagt bredbånd og parkeringsplass. Turistene kommer fra hele verden, blant annet Tyskland, Nederland, Tsjekkia, Israel og Amerika, men det er også de som på en eller annen måte har en tilknytting til Valsøyfjorden som kommer hit, f.eks. i forbindelse med arbeid eller diverse happenings, som Fosskonserten og Retrofesten. For å komme hit må man ta av fra E39 på Stokkan, og følge fylkesvei 354 i ca 15 minutter.

Nettside: www.fjordtilfjell.no

Kontaktperson:
Solvår Skogen Sæterbø
Tlf. 977 22 102
post@fjordtilfjell.no

Les mer Lukk

Veterinær Ivar Vullum

Veterinær Ivar Vullum har praksis i vanlig husdyrbruk, og har eksistert som enkeltpersonforetak siden 1995. Oppdragene er som regel innenfor kommunen, men han er med i en firedelt vaktordning på kveld, natt og helg, sammen med Surnadal.

På mandager er det Lonneke Zejlemaker som tar praksisen, hun har hestepraksis og arbeider i tillegg i Trollheimen smådyrklinikk. Når Ivar Vullum pensjonerer seg i løpet av året, er det Ildri Bolme som kommer til å ta over praksisen.

Kontaktperson:
Ivar Vullum
Tlf. 412 74 703
ivar@svorka.net

Les mer Lukk
Vorpå røkeri har etablert seg i «gammelkiosken» på Hennset fergekai

Vorpå Røkeri

Vorpå Røkeri røyker og graver laks. Røykingen foregår på «gammelmåten», det vil si helt uten tekniske eller moderne hjelpemidler. Først tørrsaltes laksen før den røykes, og deretter modnes den før pakking. I perioden når laksen saltes, mister den hele 20 % vann.

Laksen kjøper de inn fra et førsteklasses lakseslakteri på Aukra. For å få gode produkter, er det viktig med gode råvarer. Bedriften åpnet dørene til Vorpå Røkeri i mars 2015, og innbyggerne i kommunen har gitt stor støtte og etterspørselen har vært stor. På fredager kommer det også en del hyttefolk som skal over med ferga.

Vorpå Røkeri reiser rundt på diverse messer i regionen. De leverer i tillegg laks til diverse spise- og utsalgssteder, både innenfor og utenfor kommunen. Dette f.eks. til Den Glade Ku, Rasteplassen, Timian og Persille, Vårsøg Hotell og Bolme pensjonat.

Snart skal de begynne å produsere gammelsaltet sei og seilaks – så vi har mye å se frem i mot!

Kontaktperson:
Bodil Hjeldnes
Tlf. 908 29 504
vorpa.rokeri@svorka.net

Les mer Lukk
«Barsk, raus og ekte» er kjerneverdiene i Åpen Fjord.

Åpen Fjord

Åpen Fjord er en samarbeidsorganisasjon mellom 10 ulike reiselivsbedrifter og frivillige lag og organisasjoner i kommunen. De ønsker å markedsføre reiselivet i Halsa kommune, og vise frem at det finnes mer mellom fjord og fjell enn andre steder.

Målet til Åpen Fjord er å styrke og bidra til samarbeid mellom ulike lokale aktører innen reiseliv, friluftsliv, kultur- og aktivitetsbaserte opplevelser i Halsa. De arbeider i fellesskap for å heve kvaliteten og mangfoldet i opplevelsesnæringa, både for å styrke felles omdømme og å gjøre Halsa til et godt sted å leve.

Nettside: www.apenfjord.no

Kontaktinformasjon for de ulike aktørene finnes på nettsiden.

Kontaktperson for informasjon:
Magny Strand
Tlf. 915 55 165
epost@valsoya.no

Les mer Lukk