Prisdryss, forrykende foredragsholdere og syrisk buffet på næringsgalla i Halsa

Årets prisvinnere. Fra høyre: ordfører Ola Rognskog, Trine Kristiansen Glåmen, Vegard Henden og Kari Bjerknes. Foto: Kåre Hendset.

Det ble satt ny rekord i deltagelse da rundt 55 oppmøtte kom for å bli med på næringsgalla på Stornaustet i Halsa i går kveld. På programmet var en miks av lokale helter, TAGA Foods, Lerøy Midt og musiker Øyvind Weiseth, samt Tugushan Alp fra Urban Gartneren og Ingvild Gjerdset fra Møre og Romsdal Fylkeskommune. Ungdomsrådet delte også sine tanker om framtidas Halsa.

 

Kvelden startet med en bugnende buffet med mat fra Syria lagd av ekteparet Ebaa Mrabieh og Bayona Abdullah, i tillegg til sildball og wraps fra Lageret Cafe og kiosk. For det er akkurat dette Halsa samfunnet handler om; inkludering og fellesskap.

 

Kokk Ebaa Mrabieh med familie sto for middagsbuffeten til stor glede for deltagerne. Foto: Kåre Hendset.

Syrisk mat og sildball sto på menyen denne kvelden. Foto: Kåre Hendset.

Tema for kvelden var stedsutvikling, ringvirkninger og lokal produsert mat, med gode eksempler fra både Lerøy Midt, TAGA Foods, Urban Gartneren og fylkeskommunen. Hva skal egentlig til for at innbyggere flytter til bygda, og ikke minst blir værende?

Her kom også ungdomsrådet med sine tanker og ønsker for framtida, for det er jo de som er framtida.

Ungdomsrådet i Halsa ved Birgit Sæter Åagård og Eilen Larsen Gjensholm. Foto: Kåre Hendset.

Møre Tyri AS gikk av med seieren for årets næringsmotspris, mens Valsøyfjord pensjonistforening fikk pris for sitt engasjement for rydding av søppel i strandkanten og holdt en forrykende takketale til latterbrøl og jubel fra salen. Halsa kommune ved helsekoordinator Trine Kristiansen Glåmen vant friskuspris for sitt arbeid med helsefremmende tiltak.

Vi takker alle deltagere, foredragsholdere, arrangører og bidragsytere for all den gode hjelpen til arrangementet, og som gjorde at kvelden ble så bra.

 

Flere bilder fra arrangementet finner du på Halsa Næringsforening sin Facebook-side.