Halsa barne- og ungdomsskole. Foto: Uredd

Skole

Halsa barne- og ungdomsskole sto helt nybygget høsten 2012. Skolen er svært moderne og får masse skryt av både besøkende og brukerne. Bygget er tilpasset landskapet og kan by på en fantastisk utsikt over «Blåfjellene» og Skålvikfjorden.

Rett ved skolen er flotte turmuligheter og areal å utfolde seg. I området er det også gardsbruk og tre minutters gåtur langs gangveien fra skolen, finner en Liabøen sentrum. Skolen har ca. 150 elever.

Elever fra Halsa utmerker seg stadig gjennom gode tilbakemeldinger på både det faglige, pedagogiske og trivselsfaktorer. På «skrytelista» må det også nevnes at skolen vant landsfinalen i «Klassequizen» i 2014. I tillegg er skolen to ganger nordmørske mestere i nyhetsquiz. I 2014 vant også et lag fra skolen den regionale gründer-camp-prisen.

Skolen er engasjert i lokalsamfunnet gjennom alt fra åpne dager til strandrydding og ivaretaking av historiske plasser i kommunen. I samband med skolen ligger også «Halsahallen» som brukes som gymsal, treningshall og sal til større arrangementer. I samme bygg er det også en kino. Skolen har også topp utstyrt aula som er perfekt til konserter, møter og foredrag.

I 2010 ble Halsa kåret til årets ungdomskommune i Møre og Romsdal.