Startpakke

Kollasj - Halsa. Foto: Tormod Ellingsen

Ny i Halsa

Halsa kommune ønsker alle nye innbyggere hjertelig velkommen til kommunen. Å flytte til et nytt sted kan kreve mye organisering og orientering. Vi ønsker å bidra så mye vi kan i denne prosessen. Ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker hjelp, informasjon eller råd.

Halsa kommune har noen tomter tilgjengelig for salg til dem som ønsker å bosette seg eller trenger tomtene til andre formål. Mer informasjon om dem finner du under “eiendom” i menyen over.

Vi tilbyr også en «startpakke» til nye innbyggere, som du kan skreddersy selv:

Arbeidsplass-konsultasjon og oversikt over ledige jobber og kontakt med potensielle arbeidsgivere. Du får snakke med både næringskonsulent i kommunen og næringsforeningen.

Vi garanterer barnehageplass uten ventelister.

Kommunen tilbyr omvisning med innlagte besøk, lagt opp etter ditt behov.

Vi følger også opp det flotte innbyggerinitiativet «kaffegaranti», der du og dine blir invitert på kaffe og kaffeprat hos naboer.

Vi tilbyr informasjonmøte med frivilligsentralen der du kan få informasjon om alle fritidsaktivitetene i kommunen. Det er mye å velge mellom.

Du får hilse på ordfører og kommunens ledelse, og andre i kommunen om du ønsker det, som for eksempel skole, barnehage, helse-institusjoner, NAV, drift med flere.

I tillegg har vi små «gaver» på lager for å vise at vi setter pris på dem som ønsker å satse i kommunen, dette kan være gratis postkasse og oppsett av stativ, byggehjelp, vaske-gavekort, gratis middager eller lignende. Hva disse gavene er, varierer.

Det skal være enkelt å komme til Halsa. Ta kontakt med Halsa kommune på 71 55 96 00 eller ragnhild.tunheim@halsa.kommune.no.